Дарія Шевченко

Тернопільські нацгвардійці дбають про службових собак в умовах карантину (фото)

IMG_1248

Тернопільські нацгвардійці дезінфікують не лише приміщення, де перебувають, але і службових собак, з якими кожного дня працюють. Такі заходи вони аргументують тим, що на шерсті та лапках чотирилапих може знаходитись небезпечний вірус, тоді тварина автоматично стає переносником інфекції.

Службові собаки 2 Галицької бригади залучаються до виконання завдань з охорони громадського порядку та конвоювання спецконтингенту. Саме тому, після повернення у військову частину – одразу ж проходять через дезінфекційний килимок. Нацгвардійці миють лапи та шерсть тварин спеціальним розчином на основі спирту. Крім того, усі вольєри для утримання чотирилапих також оброблені дезінфекційними речовинами.

IMG_1225 (1)
IMG_1225 (1)

IMG_1232
IMG_1232

Зі слів лікаря ветеринарної медицини старшого лейтенанта Романа Мисака, собак важливо обробляти саме спиртовим розчином, адже речовини з хлоровмісними препаратами можуть зашкодити тварині, і вона ризикує втратити нюх. Ця складова – одна з найважливіших для службової собаки.

- Окрім того усі собаки отримали комплекс вітамінів та мінералів, - розповідає Роман, - це наразі дуже важливо для них. Необхідно розуміти, що собака торкається лапами безпосередньо асфальту та землі, і дуже важливо обробляти її шерсть та лапки.

Ветеринар порекомендував тернополянам, які мають домашніх улюбленців, одразу після прогулянки обов’язково проводити дезінфекційні заходи тваринки. Також радить бувати з ними там, де немає скупчень людей та інших тварин.

IMG_1234
IMG_1234

IMG_1241
IMG_1241

Фото Аліни Новікової

Вибір читачів за тиждень

Відео