Орест Сарматський

На Тернопільщині заявили про ще одну небезпеку - хімічну

file_83 (Copy)

Проблема неякісних, а то й просто фальсифікованих пестицидів, вже котрий рік поспіль не втрачає своєї актуальності не тільки на Тернопільщині.

Неодноразово доведено, що у битві за врожай з фальсифікату набагато більше шкоди, ніж користі. Більше того, підробки являють собою потужну і неконтрольовану хімічну зброю, яка вражає нас усіх. А чи варто в гонитві за примарною економією наражати власну землю, своє рідне довкілля та людей на очевидну небезпеку? – запитує на своєму сайті Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

- Фальсифіковані пестициди - це продукція, яка не відповідає встановленим вимогам, що висуваються до пестицидів, у тому числі вимогам щодо маркування та пакування, розміщення інформації про товар на його упаковці тощо, та/або продукція, на упаковці якої зареєстрований знак для товарів та послуг використано з порушенням прав власника.  Вони становлять особливу небезпеку, оскільки інформація про їхню небезпеку відсутня або обмежена, дія — непередбачувана, а завдана шкода - істотна та тривала, - йдеться у повідомленні.

У публікації експерти рекомендують споживачам купувати засоби захисту рослин лише в офіційних дистриб’юторів, у спеціалізованих магазинах і відомих фірм, котрі добре себе зарекомендували на ринку пестицидів.

Окрім цього, спеціалісти нагадують: фальсифіковані  пестициди шкідливі для здоров’я, небезпечні для довкілля, токсичні для врожаїв.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео