П’ятирічному Марчику із Тернополя потрібна допомога небайдужих

Марчик

Ще з народження лікарі боролися за життя тепер уже п’ятирічного Марчика. Відновити його здоров’я на 100 відсотків так і не вдалося, але медики допомогли хлопчику вижити. Весь цей час він перебуває на спеціальному харчуванні та лікуванні, які є дорого вартісними, тому йому і потрібна постійна допомога не тільки небайдужих тернополян, жителів області, але і всієї України.

У віці п’яти років він важить всього лиш 11,7 кг, має спастичний тетрапарез, багато супутніх діагнозів. Хлопчик потребує постійного спеціального харчування та підгузників. Марк хворіє з народження, 9 днів він перебував на апараті штучного дихання, зараз має складний неврологічний діагноз – органічне ураження нервової системи. Його мозок не працює як треба, а тому і все тіло. Не володіючи самостійними координованими рухами, він відчуває тільки спазми (спастику). Такі неправильні рухи якраз з’їдають найбільше енергії. Найкраще набирати вагу йому допомагає суміш від PEDIASURE. Усе лікування Марка – підтримуюче, виправити нічого неможливо, але потрібно постійно допомагати йому – вітамінами, спеціальним харчуванням, фізичними вправами, лікуванням.

Мати хлопчика веде групу у соціальній мережі FacebooK «Марк – життя одного фріка», де розповідає про маленькі досягнення Марчика, перебіг його днів та висвітлює різні моменти із його життя.

Фото із сторінки у соціальній мережі Facebook

Вибір читачів за тиждень

Відео