У Тернополі викрили нарколабораторію: затримали п'ятьох підозрюваних

DSC02755

Наркотичні речовини у твердих, рідких, кристалічних та порошкоподібних формах, спецобладнання для виготовлення синтетичних наркотиків, ваги, засоби для фасування, гроші, довідники з адресами та два автомобілі – усе це під час п'ятнадцяти санкціонованих обшуків вилучили оперативники Тернопільщини.

Працівники управління стратегічних розслідувань спільно з слідчими ГУНП в Тернопільської області та бійцями спецпідрозділу КОРД під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури виявили та знешкодили нарколабораторію з виготовлення амфетаміну, пише dosie102.te.ua.

За словами начальника УСР Василя Джиджори, підозрювані – п'ятеро уродженців Тернопільщини. Організатор незаконного бізнесу – раніше судимий за вбивство тернополянин. У спільники чоловік взяв друзів та родичів, які неодноразово притягувалися до відповідальності за наркозлочини. Кожен учасник нарколабораторії виконували чітко поставленні завдання.

– Впродовж 2019-2020 років в рамках кримінального провадження здійснювалося документування злочинної групи з ознаками організованості, яка впродовж всього часу займалася виготовленням та збутом психотропної речовини - амфетаміну та інших наркотичних засобів.

Учасники групи, каже Василь Джиджора, для облаштування нарколабораторії знайшли відповідне приміщення в межах Тернополя, яке добре провітрювалося, облаштували його та розпочали виготовлення заборонених небезпечних психотропних речовин.

– Об'єми нарколабораторії були досить суттєвими, масштаби виготовлення наркотичних речовин ми встановлюємо. Але можу сказати, що це багато і попередньо ми намагаємося підрахувати кількість, яку вони виготовляли за місяць.

DSC02751
DSC02751

IMG-20200422-WA0017
IMG-20200422-WA0017

narkolab1111
narkolab1111

Безпосередньо за виробництво та збут наркотичного засобу відповідав організатор та двоє спільників, допущених до даного процесу. В подальшому готові наркотичні речовини інші співучасники реалізовували наркозалежним особам Тернопільської області. За грам готового амфетаміну просили шістсот гривень. Гроші покупці перераховували на картки підставних осіб.

– Інгредієнти учасники замовляли через інтернет, а отримували на одному із поштових відділень обласного центру на прізвища неіснуючих людей, – каже слідчий ГУНП в Тернопільській області Богдан Бондар.

Амфетамін варили з ртуті, спирту, оцту та інших прекурсорів, які негативно впливають на організм людини. Саме такі наркотики вживав і житель Тернополя Юрій. Чоловік каже, що синтетичні наркотики за два роки зруйнували повністю його тіло та обличчя.

– Наслідки можете бачити зараз. Два роки я ним коловся. Це кислота – це колете в вену кислоту. І я був не те що жовтий, я був чорний. За 2 роки він мене повністю з'їв. Імунітет був в мінусі. Любий нежить міг загнати до гробу. В мене зуби почали самі випадати і утворювалися ями. Через дірку пішло зараження кістки челюсті верхньої. Щелепа почала гнити.

narkomanDSC02073
narkomanDSC02073

Таких лабораторій, каже Василь Джиджора, на території Тернополя ще не було. Фігуранти варили амфетамін за рецептами, знайденими в інтернеті.

22 квітня організатора та двох учасників угруповання правоохоронці затримали згідно зі ст. 208 КПК, ще двом співучасникам групи готується підозра згідно з частиною 2 ст. 307 ККУ. Триває слідство.

DSC02758
DSC02758

Вибір читачів за тиждень

Відео