Тернопільські школярі вже не повернуться до школи цього року: контрольні писатимуть онлайн

nush_b3f42_6163697e37d4d6c8f998b178d79d7ae0_b3f42_resize_free_850_0

До кінця цього навчального року школярі всієї України, а зокрема і Тернопільщини, навчатимуться дистанційно вдома. І контрольні теж писатимуть онлайн.

Із початком карантину, який ввели в Україні через пандемію COVID-19 ще 18 березня, форму шкільного навчання довелося змінити. Так, уроки тривають, проте дистанційно; і оскільки кількість інфікованих наразі продовжує збільшуватись, то мова про відкриття шкіл до закінчення цього навчального року не ведеться. Про це повідомляють на сайті «Освіта».

- Навчальний процес для учнів усіх класів, крім 11-го, закінчується відповідно до прийнятої структури навчального року, яка ухвалюється педагогічною радою школи. Шановні освітяни, ми працюємо з використанням дистанційних технологій з учнями до закінчення травня, - наголосила в. о. Міністра освіти та науки України Людмила Мандзій.

Учнів 11-х класів це не стосується, оскільки вони мають здавати ЗНО, яке, як уже повідомляв «Терен» проведуть приблизно з 25 червня до 17 липня. У той час, вступну компанію для абітурієнтів перенесуть цього року на серпень.

Також в.о. Міністра освіти та науки заявила, що навчальні заклади самі можуть визначити дати завершення навчання, а також і те, як завершувати цей навчальний рік, тобто все те, що стосується контрольних робіт, виставлення річних оцінок та інших принципи освітнього процесу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео