«Припиніть нас обманювати!» – медсестра з Тернопільщини розповіла на телебаченні про маніпуляції з доплатами (відео, фото)

95448322_1118211325223082_3926394905127026688_n

Після отриманої доплати медики, що лікують пацієнтів з коронавірусною інфекцією, не стримують емоцій. На одному з центральних телеканалів журналісти присвятили цій темі сюжет і намагалися розібратися у питанні.

Про те, що отримала зовсім не таку суму, якої очікувала, розповіла й медсестра Заліщицької лікарні.

- Дякую! Мої три оклади в зоні праці з інфікованими на covid-19...Чому рахують години, чому не оклади? – написала Ольга Підручняк.

Жінка чекала на 300% доплати до ставки, а не від кількості чергувань. Вона розповіла, що колеги у Чернівцях отримали три додаткові оклади до ставки.

- Шановні чиновники, депутати і помічники з помічниками. Припиніть нас обманювати! Почніть виплачувати доплату. Ми ризикуємо життям, дітьми та батьками! – закликала Ольга Підручняк, яка за місяць роботи у складних умовах отримала лише 600 грн. Виписку з зарплатного рахунку вона також опублікувала на сторінці у соцмережі.

- Медсестра Ольга з Тернопільщини у своїй соцмережі публікує виписку з зарплатного рахунку. Подзвонила до бухгалтерії і там їй пояснили: 662 гривні – це і є її 300 процентів від окладу за те, що працювала з інфікованими коронавірусом. Тільки рахували його по годинах – скільки медсестра була в палаті пацієнта, – йдеться у сюжеті ТСН.

Рішення щодо доплат Кабмін прийняв, проте документ досі не опублікували. Довгоочікуваного заохочення в обіцяному обсязі не отримали й медики сусідніх областей, наприклад, в Івано-Франківській.

- Три додаткові зарплати за роботу з інфікованими держава, в обличчі Міністерства охорони здоров'я, пообіцяла медикам місяць тому. Однак органи місцевої влади отримали лист, де і сказано про надбавку за конкретний час роботи з пацієнтами, – з’ясували журналісти.

У МОЗ наголошують, що доплати медикам повинні бути у розмірі до 300 відсотків заробітної плати загалом, а не почасово. Та станом на 29 квітня на сайті Кабміну досі ця постанова не опублікована. Відтак, ще не набула чинності.

Фото Ольги Підручняк, відео ТСН

Вибір читачів за тиждень

Відео