У Чорткові думають над відкриттям продовольчого ринку (фото)

DSC_1097

Міський голова Чорткова Володимир Шматько разом із головою правління Чортківського РайСТ Іваном Заболотним провели зустріч із підприємцями, які здійснюють свою діяльність на території продовольчого ринку, та обговорили можливість відкриття ринку.

«Всі розуміємо, що COVID-19 становить справді велику загрозу для нас. На жаль, на Чортківщині зафіксовано вже 47 випадків, тож я надалі наголошую на важливості дотримання карантинних заходів. Попри це, ми чітко усвідомлюємо критичне становище, у якому опинилися підприємці внаслідок введення жорсткого карантину:

- важкий фінансовий стан у зв’язку з припиненням діяльності, у вашому випадку – торгівлі продовольчими товарами;

- підприємці понад місяць не торгують, внаслідок чого мають втрати, спричинені псуванням продуктів харчування;

- підприємці, які торгують на продовольчому ринку, є самозайнятими особами, які нічого не просили від держави, натомість самі забезпечили себе роботою.

Також важливо те, що відкриття ринків дасть можливість мешканцям міста, громади та району купувати продукти за помірними цінами, створивши конкуренцію супермаркетам. А невеличкі фермерські господарства зможуть реалізувати власні сезонні продукти харчування», – зазначив Володимир Шматько.

Однак, голова громади наголосив, що відкриття продовольчого ринку можливе лише у випадку відповідного дозволу Кабінету Міністрів України.

Декілька годин після зустрічі голови із підприємцями, Уряд таки дозволив відкривати продовольчі ринки, але висунув ряд санітарних норм, яких слід дотримуватись.

Тепер адміністрація ринку у Чорткові разом із підприємцями повинні забезпечити функціонування ринку з дотриманням всіх протиепідемічних заходів. Лише тоді відбудеться засідання техногенної комісії та оперативного штабу по боротьбі із коронавірусом, які вирішуватимуть, коли і з якими умовами відкривати ринок.

[gallery columns=«1» size=«full» ids=«284340,284341,284342»]

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео