У Чорткові відкрили «карантинний» продовольчий ринок (фото)

Снимк

Після тривалої перерви на карантин в Чорткові знову запрацював продуктовий ринок. Міністерство охорони здоров'я дозволило владі на місцях відкрити продуктові ринки під час карантину, але наказало суворо дотримуватись певних обмежень.

Перевірити стан готовності ринку до Чорткова завітав голова обласного управління «Держпродспоживслужби» Василь Хомінець.

– Чортківський ринок – перший в області, який відкрився за всіма стандартами. Керівництво і підприємці ринку, а також міська влада підійшли надзвичайно серйозно до вирішення питання, щоби задовольнити потреби як продавців, так і покупців. Бачимо тут скрупульозну підготовку торгових рядів та працівників, – зазначив Василь Хомінець.

DSC_1372
DSC_1372

Снимо1к
Снимо1к

На ринку при вході є людина в масці, в рукавичках, міряє температуру. Продавці всі написали заяви, що вони ознайомлені з новими правилами ведення підприємницької діяльності. Всі торгові місця, мають захисні прозорі екрани, а продавці – антисептики, рукавиці, маски.

– Станом на сьогодні на м'ясному ринку працює 7 м'ясників, а на продуктовому ринку – 8 підприємців. Один від одного всі знаходяться на відстані трьох метрів. У приміщення павільйону чи на територію продуктового ринку ми впускаємо обмежену кількість людей, а у черзі контролюємо дотримання дистанціі, – розповів начальник Чортківського споживчого товариства Іван Заболотний.

DSC_1378
DSC_1378

Сним2ок
Сним2ок

Міський голова Чорткова Володимир Шматько подякував за увагу контролюючих органів до питань місцевого ринку та наголосив на важливості дотримання заходів безпеки.

– До відновлення роботи ринків готувалися 3 дні. Та виходили кілька разів на перевірки торгових місць, поки не побачили ідеального стану готовності до прийому покупців із врахуванням всіх превентивних заходів, адже, як відомо – вірус нікуди не зник. Ми побачили, що люди стали відповідальнішими, навчилися тримати дистанцію, – розповів очільник міста.

В перший день роботи ринків покупців було не надто багато. Ймовірно, у зв'язку з погодними умовами та відсутністю руху громадського транспорту, що власне й допоможе плавно вийти із карантину.

Нагадаємо, 5 травня запрацював ринок у Бережанах.  Також до відкриття готують ринок у Кременці. 

За інф. ЧМР

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео