Віра Олександрович

Що зміниться у житті Тернополя і всіх його жителів із 11 травня (фото)

Парк

Чимало змін станеться у Тернополі із понеділка, 11 травня. Усі ці кроки із пом’якшення карантинних вимог затвердили рішеннями Штабу із подолання надзвичайної ситуації, а також ухвалили за засіданнях виконкому міської ради.

Нагадаю, у нашому місті вже дозволили частині суб’єктів господарювання проводити свою діяльність із дотриманням відповідних санітарних і протиепідемічних заходів, визначених Урядом та із врахуванням розпорядження Головного державного санітарного лікаря за №31 від 04.05.2020 р.

96574086_253091025808193_3547337558486679552_n
96574086_253091025808193_3547337558486679552_n

Сквер
Сквер

Отже, із 11 травня у Тернополі дозволили роботу магазинів непродовольчих товарів, у тому числі у приміщенні торгово-розважальних центрів, роботу салонів краси і перукарень, приватних стоматологій, літніх майданчиків у закладах громадського харчування, закладів побутового обслуговування, діяльність адвокатів, нотаріусів, а також психологів.

Окрім того, із понеділка будуть відкритими для прогулянок до двох людей або сім’ї – міські парки, сквери, а також дитячі і спортивні майданчики, але все це - теж із обмеженнями.

Сквер2
Сквер2

Попри відкриття підприємств діятимуть у місті і ряд заборон:

- не працюватимуть громадський транспорт, навчальні заклади, не можна переміщуватися групами більш як дві особи. На відміну від продовольчих закритими будуть промислові ринки!

- масковий режим залишається обов’язковим для усіх!

- підприємствам, установам та організаціям, аби працювати, доведеться чітко дотримуватися визначених санітарних і протиепідемічних заходів (дивіться довідку унизу – прим.).

- для кожного виду діяльності фахівці склали перелік вимог, що стосуються організації робочого простору із дотриманням соціальної дистанції, регулярна дезінфекція усіх поверхонь, вимірювання температури тіла тощо.

Парк2
Парк2

До слова, із 13 травня у нашому місті почнуть працювати 3 продуктові ринки: Тернопільський центральний ринок, «Овочевий ринок», що на вул. Шептицького і ринок «Оріон». Їхня адміністрація вже завершує підготовку приміщень, у тому числі встановлює захисні екрани між покупцями і продавцями, як того вимагають урядовці. Нагадаємо, підприємці мають дозвіл на роботу від Кабінету Міністрів, однак вони самі приймають рішення працювати чи ні. Тому відчинити наступного тижня можуть не всі «точки».

Що цікаво, у міській раді також обговорюють можливість відкриття дитячих садочків із 1 червня. Але це станеться лише тоді, якщо не буде ускладнень епідемічної ситуації.

Довідка. Із повним переліком підприємств, яким дозволили і яким заборонили працювати, а також із вимогами і протиепідемічними заходами, дивіться за посиланням. Усі протоколи засідань Штабу із подолання надзвичайної ситуації можна знайти ТУТ.

Фото зі сторінки Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео