Віра Олександрович

Усі КПП на в’їздах у Тернопіль можуть зняти із 12 травня (фото)

Осадца

Випадки порушення карантинних заходів продовжують фіксувати тернопільські поліцейські. Через це у вихідні, 9-11 травня, правоохоронці патрулюватимуть місто цілодобово.

Втім, якщо на рівні держави із 11 травня почнуть діяти пом’якшення щодо правил дотримання карантину, то чергування на контрольно-пропускних пунктах (КПП) у поліції наступного тижня можуть відмінити. Натомість правоохоронці переключаться на посилений контроль ринків. Про це йшлося під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації вчора, 8 травня (також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

- Посилені патрулі, зокрема, чергуватимуть на Микулинецькому цвинтарі і в «Старому Парку», - розповідає начальник міського відділу поліції Сергій Осадца. – Ми маємо упередити можливі порушення правопорядку 9 травня і не тільки. Адже через введення карантинних обмежень масові заходи з нагоди Дня Перемоги у Тернополі заборонені. Ще раз нагадую тернополянам: провести ці вихідні краще вдома, дотримуючись усіх карантинних норм.

Штаб_ф
Штаб_ф

Він додав, що правоохоронці патрулюватимуть місто спільно зі співробітниками управління муніципальної інспекції. Їхні маршрути також пролягатимуть через усі міські парки та інші відпочинкові зони, де тернополянам перебувати поки що заборонено.

- КПП на в’їздах у місто працюють у звичному режимі, - каже начальник обласного управління патрульної поліції Богдан Шевчук. – Наразі – до вівторка. Якщо із 11 травня відбудеться пом’якшення карантинних заходів, роботу КПП можна буде відкоригувати. 

До речі, обдумати подальші дії патрульних, які сьогодні залучені до контрою водіїв і їхніх пасажирів, закликав міський голова Сергій Надал. Мовляв, треба буде все вирішити 12 травня, проаналізувавши ситуацію за вихідні.

- Нагадую, із 13 травня у нас планують розпочати роботу ринки, а також низка суб’єктів господарювання, наприклад, заклади громадського харчування, - каже мер. – Можливо, вам варто буде організувати пости на ринках? До того ж, доведеться посилити контроль за дотриманням санітарних вимог підприємцями, які відновлять роботу.

Гавришків
Гавришків

Варто додати, що начальник міського управління Держпродспоживслужби Іван Гавришків підтвердив інформацію про активну підготовку продовольчих ринків до відкриття.

- Спілкування із керівниками усіх трьох ринків у нас відбувається щодня, - каже він. – Підготовка триває, аби врахувати всі вимоги, щоб не було порушень. Думаю, 12 травня ми здійснимо обхід ринків для остаточного контролю.

Підбиваючи підсумки засідання Штабу із подолання надзвичайної ситуації, заступниця начальника міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Ольга Ярмоленко наголосила на безумовному дотриманні постанови Кабінету Міністрів від 04.05.2020 р.. Окрім того, у Тернополі тепер планують скласти новий перелік дозволених і заборонених видів діяльності. Оприлюднити його пообіцяли згодом.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео