«Плюються, агресивно поводяться і псують товар» – кременчани скаржаться на психічно хворих

1401377233_rozlad

Неоднозначна ситуація щодо психічно хворих людей виникла у Кременці. На їх агресивну поведінку скаржаться містяни, наголошують, що вони під час епідемії та карантину ходять вулицями без масок. На додаток – заходять у магазини, плюють на товар та покупців. Вжити заходів просять місцеву владу та поліцію.

- Зверніть, будь ласка, увагу та відреагуйте на поведінку психічно хворих людей, адже вони ходять містом без масок, заходять у магазини, плюються та псують товар, агресивно поводяться із продавцями. У них повинні бути опікуни, які отримують за це певні кошти і мають наглядати за такими людьми. Прості перехожі, продавці щоразу хвилюються і переживають через випадок, коли їх обплювала інша нездорова людина, – пише Оксана Оксана.

Дехто з кременчан не погоджується і зазначає, що ті чи інші дії щодо психічно хворих можуть порушувати права людини. Проте більшість читачів все ж на боці автора і кажуть, що самі не раз були свідками агресії нездорових.

– Автор правильно написала, я сама була свідком того, як на дітей в центрі на зупинці з кулаками напав психічно хворий, діти дуже злякались. Дорослі кинулись їм на допомогу, але таке недопустимо, – розповідає Надія Дискантюк.

Автор посту також зазначає, що неодноразово уже доводилося звертатися за допомогою до поліції. Проте, цим питання не вирішиться глобально, адже за психічно хворих повинні відповідати їхні опікуни.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео