Віра Олександрович

Тернопільщина: зайти можна лише тим, хто у масці і рукавичках

Карантин на Тернопільщині послабили, тож відчинять свої двері й Центри обслуговування платників податків (ЦОП).

Проте - не все так просто, кажуть у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Територіальні органи Державної податкової служби України, які здійснюють обслуговування платників у ЦОПах, послаблять обмеження і розпочнуть надання послуг від сьогодні, 1 червня, - кажуть у податковій. – Станеться це на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів від 20.05.2020 р. за №392 «Про встановлення карантину із метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів».

Працюватимуть ЦОПи ГУ ДПС у Тернопільській області за звичайним графіком роботи, тобто з 9.00 до 18.00 з обідньою перервою з 13.00 до 13.45. Окрім того, передбачені технічні перерви для санітарної обробки і провітрювання: що дві години на 10-15 хв.

- Вхід дозволили лише відвідувачам у захисних масках і гумових рукавичка та після дезінфекції рук, - наголошують у податковій. - Одноразово у ЦОПі можуть перебувати до 10-ти осіб, решта – у режимі черги на вулиці, причому - з дотриманням відстані не менше як 1,5 метра.

При цьому приймання всієї вхідної кореспонденції, у тому числі заяв на отримання послуг, здійснюватимуть винятково через скриньки, через режим листування в Електронному кабінеті у форматі pdf (обмеження 2 МБ) або поштою.

- Сектор реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України, що діє в Центрі обслуговування платників Тернопільської ДПІ, теж прийматиме не більш як трьох відвідувачів одночасно, - уточнюють у податковій. - Для охочих отримати електронні ключі буде окрема черга.

До слова, дата 1 червня круто змінить карантинне життя у Тернополі. Що цікаво, найбільше обмежень стосуватиметься освіти і занять спортом.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео