Водіям боятися нічого: на Тернопільщині автоматична фіксація порушень ПДР наразі не працює

100894056_2609047452697106_4672764112688644096_n

Вже від сьогодні, 1 червня, в Україні оновлена система автоматичної фіксації порушень ПДР. Завдяки програмі горе-водії автоматично отримуватимуть так звані «листи щастя».

Суть програми полягає в автоматичній фіксації порушення спеціально встановленою камерою відеоспостереження. Факт перевищення швидкості в режимі реального часу передаватиметься на сервер, де програма автоматично складатиме постанову. Останню після завірення інспекторами Патрульної поліції надсилатимуть правопорушнику.

Однак, як виявилося, автоматична фіксація наразі діє лише в межах столиці. У пресслужбі Патрульної поліції Тернопільської області журналістам «Терену» заявили:

- Наразі камер автоматичної фіксації у місті Тернопіль та Тернопільській області немає. Коли буде у нас — поки ще невідомо.

Зауважу, відомий у місті та кількох районних центрах сервіс ternopil.webcam у зазначених цілях експлуатуватися не буде. Використання відеоматеріалів порталу можливе лише при спробі підтвердити чи спростувати попередньо відомий факт порушення, а не для виявлення ймовірного.

Попри те, що наразі камер автоматичної фіксації на Тернопільщині немає і не відомо, коли планується їх встановлення, водіям таки слід знати особливості нововведеної системи.

- Фактом порушення є перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/год, - йдеться у тексті постанови. - Розмір штрафу напряму залежить від швидкості автомобіля: 255 грн – у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год, але не більше 50 км/год; 510 грн – при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш як на 50 км/год.

Постанова автоматично складається на ім'я власника автомобіля або довіреної особи. Хто був за кермом на момент скоєння правопорушення враховуватися не буде.

Дізнатися про факт фіксації порушення можна:

- з адмінпостанови, надісланої на електронну пошту, якщо подано відповідну заяву в МВС;

- на офіційних веб-сайтах МВС та Головного сервісного центру МВС у «Електронному кабінеті водія»;

- від листоноші, який доставляє постанову за місцем реєстрації правопорушника;

- від представників Державної прикордонної служби України, які вручають постанову при перетині кордону – іноземцям та особам без громадянства, які ввозили транспортний засіб на територію України, зареєстрований за її межами.

Постанова набирає законної сили:

- з дня отримання;

- з дня відмови про отримання;

- з дня повернення поштового відправлення, якщо порушник не отримав надіслану постанову;

- якщо видається прикордонником, то в день вручення.

Оскаржити постанову можна впродовж 10 днів з моменту набрання законної сили. А от оплатити штраф слід протягом 30 днів.

Нагадаю, від сьогодні, 1 червня, на дорогах Тернопільщини побільшає патрулів. Усе - задля мінімізації фактів правопорушень.

Фото Патрульної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео