У селі на Тернопільщині відкрили поліцейську станцію (фоторепортаж)

DSC05986

Вісім населених пунктів, які входять до Тернопільської територіальної громади, а це майже дев'ять тисяч населення, відтепер обслуговуватимуть працівники новоствореної поліцейської станції. Її урочисто відкрили у вівторок, 9 червня, в селі Іванківці Тернопільського району.

Поліцейська станція це допомога органам місцевого самоврядування для поліції. Міська рада допомагала нам в облаштуванні станції, а ми забезпечуємо поліцейськими, які працюватимуть на ній, розповів начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.

DSC05964
DSC05964

Раніше цю частину Тернопільського району обслуговували працівники поліцейської станції, яка працює на території Зборівського району і належить до Залозецької ОТГ. Тепер усі населені пункти розділять між двома станціями, а це, переконаний Олександр Богомол, покращить і пришвидшить реагування правоохоронців на повідомлення про правопорушення, пише dosie102.te.ua.

Ми будемо акумулювати так, щоб було зручніше людям, щоб вони не добиралися далеко до Тернополя чи Зборова, чи до Тернопільської ОТГ. Чим більше послуг надаватиметься на місці тим зручніше.

Ще дві станції запрацювали цього дня й на території обласного центру. Їх відкрили на вулиці Злуки, 9 та на проспекті Степана Бандери,88.

Сьогодні відкрили поліцейську станцію на масиві Східний. Дана станція буде обслуговувати близько 40 тисяч населення. Люди звертаються з різними проблемами від сімейних скандалів до крадіжок, каже старший дільничний інспектор поліції Тернопільського відділу поліції Роман Грицик.

DSC05959
DSC05959

DSC05977
DSC05977

Тернопільщина це перша область, де у 2016 році стартувала реалізація проєкту “Поліцейська станція”. З 2019 -го досвід нашого краю почали переймати і інші області держави. Створення станцій допомагає максимально наблизити наряди поліцейських до віддаленої сільської місцевості та вчасно забезпечити безпеку громадян.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео