Віра Олександрович

Через ювілей у Баворові «закрили» весь Тернопільський район (фото)

Основне

Частково припинити послаблення карантину на території Тернопільського району, введені із 1 та 5 червня, вирішили представники влади та експерти. Причиною став нещодавній спалах COVID-19 у Баворові і кількох сусідніх селах.

Позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській районній держадміністрації провели вчора, 12 червня. Про це повідомили на сторінці Тернопільської районної державної адміністрації (РДА) у соціальній мережі «Фейсбук».

Рада2
Рада2

Спричинило тривогу погіршення епідемічної ситуації у районі, різке збільшення кількості хворих на коронавірусну хворобу, а відтак - перевищення показника інцидентності. Цю ситуацію нещодавно обговорювали на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Медики наголосили, що ускладнення викликало нехтування людьми засобами індивідуального захисту і відверті порушення карантинних вимог. Тож за результатами засідання комісії у Тернопільській РДА наказали: - Великогаївському сільському голові забезпечити виконання в повному обсязі протокольних рішень позачергового засідання місцевої комісії із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській РДА (протокол №17 від 09.06.2020 р.). - відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики і захисту довкілля РДА: *зупинити перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Тернопільського району, а саме: №15-15/1 Тернопіль-Баворів і №15-15/2 Тернопіль-Баворів (Застав’є); *негайно спільно із Тернопільським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в області забезпечити перевірки виконання перевізниками району правил перевезення пасажирів в умовах карантину, притягувати винних осіб до відповідальності у разі виявлення порушень.

Рада3
Рада3

Виконавчим комітетам сільських, селищних рад, керівникам підприємств, установ та організацій району (незалежно від форми власності) рекомендували забезпечити неухильне дотримання маскового режиму, проведення температурного скринінгу працівників, негайно відправляти на самоізоляцію працівників з ознаками захворювання і проводити необхідні заходи для запобігання розповсюдженню інфекції.

Окрім того, виконавчим комітетам сільських, селищних рад району порадили: - забезпечити на своїх територіях функціонування закладів торгівлі і громадського харчування з дотриманням карантинних вимог; - до 22 червня утриматися від початку функціонування дошкільних навчальних закладів на своїх територіях.

Рада4
Рада4

Також начальнику Тернопільського районного відділу Управління ДСНС України за запитами органів місцевого самоврядування району наказали забезпечити проведення дезінфекції окремих населених пунктів та об’єктів на території Тернопільського району. А відділу культури, молоді та спорту РДА, органам місцевого самоврядування району - припинити до окремого розпорядження проведення масових заходів спортивного та культурно-розважального спрямування. До того ж, начальник Тернопільського відділення поліції Тернопільського відділу поліції ГУНП в області отримав завдання посилити контроль за дотриманням режиму самоізоляції та карантинних обмежень на території району, продовжити роботу щодо попередження населення району про дію карантинних заходів та відповідальність за їх порушення.

До речі, не продовжувати далі заходи адаптивного карантину вирішили і в Тернополі. Частково це сталося через святкування ювілею у Баворові, адже там були і тернополяни. Другий спалах зафіксували на станції швидкої допомоги. Окрім того, захворіла працівниця дитячого садочку №12, що теж може спричинити небезпеку для інших.

Фото – зі сторінки Тернопільської районної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео