На Тернопільщині гроза наробила чималої біди (фото, відео)

на головну

Вчора, 13 червня, на Тернопільщині пройшла сильна гроза. Негода зачепила чимало населених пунктів і завдала значних клопотів тернополянам.

Найбільше від дощу постраждали Тернопіль та Заліщики. А у Тернополі  біля парку імені Тараса Шевченка через грозу, град  та через несправність каналізаційних стоків на дорозі утворилися ріки.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=0tRjXKZJ02k&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0Gp_S-pSTbhL35srCZfXBjzaRAcRALc2qVXJsXtFTf4g3oH0UeJ3Xy8NQ[/embed]

Ріки на дорогах зафіксували і в Заліщиках.

Як наслідок, комунальникам довелося після завершення дощу очищати дорогу від намулу, каміння та сміття.

Проте суботня гроза у Заліщицькому районі запам’ятається не лише потоками води, а й поваленими деревами. Як повідомляють в Заліщицькій держадміністрації, внаслідок цього довелося призупинити рух транспорту на автомобільній дорозі М-19 «Доманове– Ковель-Чернівці-Тереблече» від с. Дзвиняч до м. Заліщики. Сьогодні дорога уже функціонує.

Окрім того, у с. Дзвиняч Заліщицького району частково пошкоджено шиферне покриття 4-х житлових будинків.

Не оминула негода і Лановеччину. Там випав сильний град.

фото ланівці
фото ланівці

Також у с. Більче-Золоте Борщівського району підтоплене 1 подвір’я. Для відкачки води довелося залучати рятувальників. А в Тернопільському районі відбулося аварійне відключення електропостачання в 4-х населених пунктах (частково), а саме: с. Гаї Шевченківські, с. Лозова, с. Мишковичі, с. Шляхтинці. Про це повідомляють в Управлінні ДСНС у Тернопільській області.

Фото, відео автора та з соціальних мереж

Вибір читачів за тиждень

Відео