Дарія Шевченко

На дорогу на Тернопільщині постійно падають старі дерева: жителі бояться за свої життя (відео)

Безымянный1

Вже кілька років на дорозі між селами Ланівці та Тулин, що на Борщівщині, є небезпека. Уздовж дороги нависають старі тополі, які при трохи сильнішому пориві вітру – одразу падають. На жаль, є і потерпілі.

Водії кажуть, проїжджаючи цим шляхом, сподіваються, що вони не стануть черговою жертвою. Про це йдеться у сюжеті ТСН. Через те, що дорога не на балансі села – зрізати дерева неможливо.

Один із місцевих фермерів розповів, що дерева падали й на його майстерню. Після кількох таких випадків він разом з декількома жителями зрізали близько десяти тополь, проте після таких дій йому надіслали штраф у розмірі пів мільйона гривень. Зараз він оскаржує його у суді.

Чиновники пояснюють, це питання важко вирішити, оскільки вони не знають, кому належить ділянка дороги.

- Питання дещо є складним, тому що потрібно визначити, чия це ділянка дороги і до кого вона належить, в чиїй компетенції розглядати це питання, - сказала керівник відділу юридичного та організаційного забезпечення Борщівської РДА Тетяна Фаринюк.

Поки у районній державній адміністрації кажуть, що на розгляд скарг вони мають місяць. За цей час будуть вирішувати, що зі старими деревами робити.

Фото-скрін з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео