Віра Олександрович

Цілу купу довідок вже не треба оформляти жителям Тернопільської громади (фото)

Франків

Положення про Реєстр громади затвердили у Тернополі сьогодні, 26 червня. Це питання розглянули серед перших, хоча у порядку денному його спочатку не було.

Нагадаємо, скликали 51-шу сесію міської ради у залі Українського дому «Перемога» за адресою бульв. Т. Шевченка, 27. У порядок денний відразу внесли 224 пункти, причому більшість – земельних. Кілька десятків питань додали «з голосу» на початку засідання. Окрім того, 4 – зняли за ініціативи авторів.

Надал
Надал

Доповідав про Положення про інформаційну систему «Реєстр Тернопільської міської територіальної громади» начальник міського Управління державної реєстрації Василь Франків. Власне, переконувати депутатів йому особливо і не довелося.

- Цей Реєстр був встановлений в рамках реалізації Концепції е-урядування, що передбачає максимальне переведення послуг, які надає міська рада, в онлайн-формат, - каже фахівець. - Наразі дані ще наповняються, проте сьогодні вже в Реєстр внесли відомості про 206 тисяч жителів громади.

Принагідно міський голова Сергій Надал зауважив, що основні завдання Реєстру громади – це інформаційно-довідкове та організаційно-технологічне забезпечення процесів реєстрації і зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичної особи, що здійснюється органами реєстрації у Тернополі.

- У реєстрі міститься інформація про всіх зареєстрованих тернополян, - каже мер. – І це врешті дозволить значно зменшити кількість довідок. Зокрема, тих, які повинні батьки приносити у дитячі садочки та школи, а також для отримання соціальних послуг. У них просто не буде потреби.

Сесія1
Сесія1

Сергій Надал наголосив, що Реєстр громади – це один із кроків в напрямку перетворення Тернополя на «Місто у смартфоні». Нагадаємо, у міській раді нині працюють над так званим «Кабінетом мешканця», через який будуть надавати усі послуги онлайн. Окрім того, тернополяни також зможуть там бачити актуальні дані про своє місце реєстрації і перелік зареєстрованих осіб у власному житлі.

До речі, засідання сесії ще триває. Що цікаво, у залі участь у голосуванні беруть понад 30 депутатів, але їхня кількість весь час коливається. Про найцікавіші рішення читайте на «Терені» згодом.

Фото із трансляції засідання сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео