Віра Олександрович

Тернопіль: пасажирів без квитків тепер штрафуватимуть муніципальні інспектори

Максимів

Співробітники муніципальної інспекції тепер контролюватимуть і систему оплати проїзду у громадському транспорті Тернополя. Відповідно – штрафуватимуть вони і «безбілетників».

Таке рішення ухвалили на сесії міської ради вчора, 26 червня. Внести зміни до Положення про управління муніципальної інспекції, затверджене рішенням міської ради від 05.01.2011 р. №6/4/51 «Про затвердження положень про виконавчі органи міської ради», запропонував керівник цього підрозділу – Ігор Максимів.

Відповідно до змін, одноголосно підтриманих депутатами на засіданні, працівники управління муніципальної інспекції отримали додаткові повноваження щодо контролю за оплатою проїзду пасажирами у міському громадському транспорті, а також – щодо контролю за видачею водіями і кондукторами проїзних квитків. Тож уже із 1 липня вони спільно із контролерами КП «Тернопільелектротранс» працюватимуть на маршрутах усього громадського транспорту міста.

- Ми сподіваємося, що тепер контроль буде ефективнішим, - уточнює міський голова Сергій Надал. – Це дисциплінуватиме і водіїв, і пасажирів, які мають вимагати квиток, як гарантію оплати за проїзд. Нагадую, відповідальність за безквитковий проїзд лежить насамперед на пасажирах.

Отже, у разі виявлення несплати за проїзд або відсутності у пасажира разового документа на право проїзду (квитка), роздрукованого з валідатора, порушника притягнуть до адміністративної відповідальності. Йдеться про штраф у 20-кратному розмірі від вартості проїзду.

Засідання
Засідання

Окрім того, у рішенні міської ради слова і цифри: «бульвар Т. Шевченка, 1, 4 поверх» замінили на «вулиця Євгена Коновальця, 8». Адже тепер головний офіс муніципальної інспекції розмістили саме за такою адресою.

До речі, сесія відбулася вчора, 26 червня. Депутати ухвалили Положення про Реєстр громади, запровадили новації для освітян, внесли важливі зміни до міських правил благоустрою, а також – перерозподілили гроші у міському кошторисі-2020. Традиційно не обійшлося і без політичних звернень.

Фото із трансляції засідання сесії на сторінці  Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео