Тернопільщина – серед лідерів порушників карантину

carantin

За останній період найбільше порушень карантину виявлено у Вінницькій, Львівській, Одеській, Тернопільській областях та у Києві, інформує офіційне інтернет-представництво Президента України

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час селекторної наради, що відбулася під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Через різке зростання кількості хворих на COVID-19 у засіданні взяли участь й керівники облдержадміністрацій та міські голови.

«Правоохоронці перевірили майже 3 500 закладів торгівлі, 2 000 закладів харчування, 850 нічних клубів і розважальних закладів. Складено 355 адміністративних протоколів. Найбільше порушень виявлено у Вінницькій, Львівській, Одеській, Тернопільській областях та в місті Києві», — повідомив Арсен Аваков.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, причиною суттєвого погіршення ситуації з коронавірусом в Україні є масове нехтування правилами карантину.

«Якщо на кінець травня фіксувалося 300-400 лабораторно підтверджених випадків захворювання на добу, то сьогодні – 900-1000. Втричі зросла кількість госпіталізованих. Такий результат спричинило понаднормове перевезення людей у громадському транспорті, нехтування засобами індивідуального захисту, а також порушення правил соціальної дистанції», — зазначив Максим Степанов.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео