Віра Олександрович

Тернопільщина: якщо є гроші, то буде і розвиток

Гривні

Місцеві скарбниці Тернопільщини вже отримали майже 2,2 млрд грн податкових платежів. І попри карантин, порівняно із відповідним торішнім періодом, надходження зросли.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 6-ти місяців до місцевих бюджетів краю надійшло 2 млрд 19,5 млн грн податкових платежів, - уточнює начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. - Порівняно із відповідним торішнім періодом надходження зросли на 4,1%, або 79,9 млн грн.

Податківець визнав: незважаючи на труднощі для ведення підприємницької діяльності у час карантинних обмежень, бізнесу все ж вдалося сплатити податкові платежі у належному розмірі та своєчасно. Тому місцеві скарбниці й отримали фінанси на розвиток територіальних громад.

- Основними джерелами наповнення місцевих скарбниць залишаються: податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиний податок, плата за землю і податок на нерухому майно, - поділився очільник податкового відомства Тернопілля. - За пів року територіальні громади отримали 1 млрд 388,6 млн грн ПДФО, що на 3,5%, або на 47,3 млн грн більше, ніж у січні-червні 2019-го.

Наступний за рівнем надходжень – єдиний податок. Зокрема, особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджетів 325,4 млн грн, що більше, ніж за 6 місяців торік на 11,8%, або на 34,4 млн грн.

- Додатково скарбниці отримали 19,5 млн грн єдиного податку, адже суб’єкти господарювання сплатили цього платежу на 6,4% більше, ніж очікувалося, – констатує Іван Пунько.

До речі, у місцеві скарбниці цьогоріч також спрямували 150,8 млн грн плати за землю і 43 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео