Віра Олександрович

Головний податківець Тернопільщини: «Спочатку інформація, а вже потім – штрафи» (фото)

Нарада

Податківці Тернопільщини підсумували зроблене за перше півріччя 2020-го і окреслили перспективи до кінця року. Така підсумкова нарада відбулася нещодавно в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області. 

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) в області. Головував на зібранні начальник податкової служби краю Іван Пунько.

– Підсумовуючи результати нашої роботи із початку року, зазначу, що основне завдання щодо наповнення бюджетів ми виконали, – каже він. – Так, до загального фонду державного бюджету вдалося мобілізувати 105,3% (+7,3 млн грн) податку на прибуток підприємств, 102,8% (+ 17,6 млн грн) податку на додану вартість, 110,5% (+800 тис. грн) акцизного податку. І це – незважаючи на те, що нам, податківцям, і бізнесу довелося працювати у складних економічних умовах через ситуацію із поширенням коронавірусної інфекції.

Начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області наголосив: при цьому його підлеглим вдалося забезпечили адекватність надходжень відповідно до основних макроекономічних характеристик області, в тому числі і за основними галузями.

Пунько_ф
Пунько_ф

Учасники заходу принагідно обговорили актуальні питання щодо залучення до оподаткування наявних резервів, покращення ефективності адміністрування податку на додану вартість (ПДВ), податку на прибуток, ліквідації податкового боргу, а також проведенню дієвих заходів щодо запобігання та протидії корупції.

Завершуючи нараду, очільник податкової служби Тернопільщини побажав усім наснаги і витримки у забезпеченні надходжень до бюджетів усіх рівнів, покращенні інвестиційного клімату, налагодженні належного сервісного обслуговування платників, перемоги у двобої із тіньовою економікою та корупційними проявами.

– Сучасні економічні процеси, фінансові перипетії як у світі, так і в нашій державі висувають нові вимоги, складні завдання, проте я впевнений, що резервів і передумов для їх виконання у нас достатньо, – підсумовує посадовець.

Громад_рада
Громад_рада

Про результати роботи податкової служби за пів року Іван Пунько також розповів на засіданні Громадської ради при ГУ ДПС у Тернопільській області. Йшлося і про пріоритети у співпраці з бізнесом. Принагідно головний податківець наголосив, що у роботі із суб’єктами підприємництва акцент робитимуть на роз’яснювальній роботі.

– Платнику необхідно вказати на порушення, роз’яснити, – зауважує він. – Адже іноді брак інформації, елементарне незнання призводять до порушень. Тому спочатку інформація, а вже потім – штрафні санкції, якщо вже платник свідомо занижує податкові зобов’язання та провадить і надалі діяльність, порушуючи законодавство.

До слова, податківці тепер проводять моніторинг діяльності суб’єктів господарювання і значну аналітичну роботу із загальнодоступних джерел. Лише після цього складають цілісну картину. Іноді дійсно виникають питання до реальних цифр, фактичного рівня зарплати, і, звісно ж, розміру сплачених податків.

Фото зі сторінки ДПС у Тернопільській області у мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео