Віра Олександрович

Школярі у Тернополі підуть до школи 1 вересня, але навчатимуться по-особливому

Надал_ф

Навчання у школах Тернополя розпочнеться традиційно 1 вересня. Втім, сам освітній процес може зазнати змін через дотримання учнями і вчителями карантинних вимог.

Про це сьогодні, 21 липня, розповів міський голова Сергій Надал. За його словами, він вже дав відповідне доручення міському управлінню освіти і науки. Адже саме вони мають виробити спільний підхід до організації навчання у тернопільських школах.

– Знаю, що це питання хвилює багатьох тернополян, – каже він. – Наголошую, уже є доручення міського голови щодо початку навчального року із 1 вересня. Так, із певних причин освіта була певний період дистанційною, але так не може тривати постійно, подальше навчання школярів має бути повноцінним. Тільки тоді учителі можуть дати кращий рівень знань. 

Навчання вдома мер назвав «деградацією», а тому запевнив, що подібне у Тернополі не повториться. Однак зробив зауваження щодо організації навчального процесу по-новому.

– Освітяни вже готуються. Зрозуміло, що навчання восени буде відбуватися із врахуванням санітарних вимог, щоб забезпечити максимальну безпеку дітей у школах, – додає він. – Можливо, весь клас не зможе навчатися одночасно, але у ньому – від 20 до 35 учнів. Можливо, класи поділять на групи або діти займатимуться у різні зміни. Можливо, це буде навчання через день. Але в будь-якому випадку уроки відбуватимуться у школах. 

До речі, подібну заяву ще наприкінці червня т. в. о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій. За її словами, навчальний рік 2020/2021 розпочнеться 1 вересня, а формат роботи шкіл залежатиме винятково від епідеміологічної ситуації. Мовляв, рішення про те, чи безпечно буде учням повертатися за парти 1 вересня, прийматимуть Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій та Головний державний санітарний лікар на основі епідеміологічної ситуації і не раніше серпня. Наразі у МОН готують вимоги для роботи шкіл в умовах пандемії, тобто – поради щодо правил дезінфекції, підготовки приміщень, перебування учнів у школі тощо.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео