Оксана Бучко

На Тернопільщині ізолюють новий осередок спалаху COVID-19 (фото)

На Тернопільщині виявили новий осередок спалаху COVID-19, який ізолюють блокпостами. Це - геріатричний будинок у селі Петрики, де перебуває 160 людей. З них вже є 24 інфікованих, що становить певну небезпеку розповсюдження захворювання, зазначив на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) голова облдержадміністрації Володимир Труш сьогодні, 11 серпня.

- Працівники у кількості 25 осіб будуть проживати у будинку, там проводитимуть тестування на виявлення COVID-19, - продовжив Володимир Труш. – На даний час серед людей цієї установи є один важкохворий на стаціонарі, решту інфікованих – на ізоляції із симптомами або без них. Загалом, в області останніми днями померло 3 осіб з COVID-19. Ситуація щодо кількості хворих – в нормі. Проте, симптоматика стає дедалі важчою. Тож закликаємо жителів не легковажити щодо профілактики поширення інфекції.

На даний час в обласному лабораторному центрі обробляють 100 зразків тестів від працівників і підопічних закладу. А в цілому на лікуванні в області перебуває 142 інфікованих осіб.

- Із них 31 – у важкому стані, - уточнив очільник медицини області Володимир Богайчук. – Ще є 173 підозри на інфекцію, серед цих осіб троє перебуває у важкому стані. Важкий перебіг захворювання у вигляді пневмонії мають 90% хворих. Загалом, кількість інфікованих на стаціонарному лікуванні – 29,3%. Такий невисокий показник в області вдалось забезпечити завдяки налагодженій роботі сімейних лікарів та медиків районних лікарень. Якщо ж показник буде зростати, обласну лікарню перепрофілюють у заклад боротьби з COVID-19.

У геріатричному будинку провели дезінфекцію приміщень. Цей заклад забезпечують усім необхідним – продуктами та ліками, додав начальник управління соціального захисту населення Вадим Боярський. Також приділяють увагу захисту персоналу. Туди відправили 500 штук масок, і надалі будуть щотижнево перевіряти потребу у засобах захисту.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«302745,302744»]

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео