Оксана Бучко

Тернопільські педагоги мають бути готові одягнути захисні щитки замість масок

209403391_images_18792877621

Змінити маску на захисний щиток радять педагогам. Особливо це стосується регіонів у всіх зонах, крім зеленої. Адже ризик заразитись від дітей більший, бо вони частіше переносять вірус безсимптомно. 

Уроки у зелених зонах будуть без захисних масок і щитків, у засобах захисту лише потрібно заходити на територію закладів. У інших зонах головний держсанітарний лікар Віктор Ляшко пропонує педагогам одягати прозорий захисний щиток. Так буде легше продемонструвати свої емоції під час донесення інформації учням. Також відповідно до рекомендації ВООЗ вирішать, чи потрібно тестувати учнів та вчителів, пише osvitoria.media.

Також він заявив, що тимчасові рекомендації, які нині затверджені, ще будуть змінюватися. Наступного тижня планують глобальну конференцію Всесвітньої організації охорони здоров’я і ЮНІСЕФ, де будуть розглядати питання підготовки до нового навчального року в умовах пандемії. Зокрема, чи потрібно тестувати учнів і вчителів.

За її результатами вирішуватимуть, чи оновлювати рекомендації. Наразі в Україні в обов’язковому порядку вчителів не тестують, натомість температурний скринінг рекомендують проводити тільки педагогам і не допускати до роботи, якщо температура буде вищою за 37,2.

Нагадаємо, діти з 1 вересня підуть до школи в усіх зонах, крім червоних. Ці пункти визначать наприкінці серпня. Наразі встановили розподіл з 17 серпня і на найближчі 14 днів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео