Дарія Шевченко

Тернопільські підприємці встали на захист свого бізнесу (відео)

Тернопільські підприємці проти тотальної фіскалізації. Про це вони заявили вчора, 19 серпня. Представники українського громадського руху #SaveФОП розповіли підприємцям про загрози, які можуть призвести до знищення мікробізнесу. Це - складніша система оподаткування, введення касових апаратів, облік доходів, великі штрафи за порушення та відповідальність майном, які передбачені законами України № 128 та 129.

- Можу констатувати, що чинний політичний режим вживає всіх заходів для знищення бізнесу, особливо - мікропідприємництва. Зокрема, це стосується спрощеної системи оподаткування, яка дає змогу простим громадянам легко і просто розпочати власний бізнес, його вести. Тому рух #SaveФОП стоїть на засадах збереження мікропідприємництва, - зазначив голова руху Сергій Доротич.

Голова профспілки підприємців Тернопільського центрального ринку та за сумісництвом депутат міської ради Наталія Шоломейчук зазначила, що представники малого і середнього бізнесу є головними інвесторами країни, тому їх ліквідація – це загроза і для економіки держави.

- Малий і середній бізнес є найбільшим інвестором України. Тому що ці гроші вони не виводять в офшори, не купують за кордоном майно, вони вкладають кошти тут. Сьогодні найважливіше, щоб ми відстояли минулу систему оподаткування, яка дасть можливість розвиватись малому і середньому бізнесу, - сказала жінка.

Участь у таких зборах взяв і народний депутат України Іван Чайківський. Він один із тих, хто не проголосував за законопроєкт, який може знищити український бізнес.

- Наша партія «За майбутнє» у Верховній Раді не голосувала за цей законопроєкт, бо ми розуміли, що це зашморг для підприємців. Ми будемо робити все, щоб вас захищати. Я розумію і знаю, що тільки українська економіка бореться за незалежність нашої держави, - розповів Іван Чайківський.

Підприємці вдячні за підтримку з боку народного депутата та кажуть, що готові відстоювати свої права на Всеукраїнській акції протесту, яка відбудеться в Києві 16 вересня.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео