Оксана Бучко

Тернопільських підприємців закликають продовжити боротьбу за спрощену систему оподаткування

117196935_3233424376745411_5619437544918560201_n

Продовжувати голосувати за петицію на захист спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, за скасування законів про касові апарати для мікробізнесу закликають тернопільських підприємців та їхніх близьких. Адже попередньо прийняті у Верховній раді закони №128-IX та №129-IX зобов’язують застосовувати фіскалізовані реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) під час реалізації товарів і послуг. Цим суттєво збільшують витрати мікропідприємців. Наразі для розгляду петиції потрібно ще 19 000 підписів. 

У голосуванні є певні технічні труднощі. Тому слід:

  1. Зайти на сайт з петиціями ВР і натиснути вгорі справа - Реєстрація (Реєстрація з сайту Президента не підходить).
  2. Заповнити всі свої дані - електронка тільки на ukr.net.
  3. На телефон прийде код підтвердження.
  4. На електронну скриньку - підтвердження облікового запису і пароль, який слід скопіювати та перейти по посиланню на сайт Петицій ВР.
  5. Вгорі справа слід натиснути - Вхід. Написати свою електронну скриньку і вставити скопійований пароль.
  6. Шукати потрібну петицію.
  7. На електронку приходить посилання, де треба підтвердити підпис.

зображення_viber_2020-09-01_16-57-09
зображення_viber_2020-09-01_16-57-09

Наразі РРО потрібен на продаж алкоголю. Запровадження цього для усіх товарів знівелює саму спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, яку створювали для надання можливості українцям розпочати і вести свою справу без фаху чи досвіду у бухгалтерському обліку. Додаткове адміністрування призведе до збільшення корупційних чинників і тиску з боку контролюючих органів, пояснює Голова профспілки підприємців Тернопільського центрального ринку Наталія Шоломейчук.

- Працюю з РРО з 2014-го року, - пише вона у групі «SaveФОП». - Введення всього товару в апараті займатиме чи не цілий робочий тиждень. Інколи змінюють ціни, а в апараті працівники помилково вводять старі. Якщо по цих введеннях вибити чек – буде штраф. Наступна незручність - це навчання продавців. Особливо, коли є нові продавці, то це помилки за помилками.

Звернення тернопільських підприємців щодо скасування законів про введення РРО підтримали у Тернопільській міській раді, а також під час зустрічі із народним депутатом Іваном Чайківським.

Після зібрання необхідної кількості голосів петиції наступним кроком буде акція 16 вересня під стінами Верховної Ради, до якої закликають долучитись кожного підприємця.

Фото SaveФОП

Вибір читачів за тиждень

Відео