У Кременці проведуть лекцію на кладовищі

full__DSC7285

15 вересня у Кременці відбудеться освітній семінар «Простір спадщини: єврейський цвинтар і міська історія». Семінар розрахований на краєзнавців, працівників музеїв та вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін.

Програма семінару складатиметься з двох частин: лекція про єврейський цвинтар як частину історичної спадщини регіону (60 хв), відвідання єврейського цвинтаря для практичного заняття по дослідженню надгробків (40 хв)

Організатор семінару Фонд «ESJF» Східна Європа (Європейська ініціатива зі збереження єврейських кладовищ) розпочав свою діяльність у 2015 році. Основним ресурсом фінансування Фонду є Міністерство Закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина. Основною метою діяльності є захист та збереження єврейських кладовищ у країнах Східної Європи. З початку своєї діяльності Фонд привів до ладу понад 100 єврейських кладовищ в Україні, чимало з них на Тернопільщині.

Фонд «ESJF» спільно з Кременецькою міською радою, ГО «Кременецька еколіга» та НПП «Кременецькі гори» відновили й Кременецьке єврейське кладовище, яке є одним з найбільшим та найкраще збережених у Європі.

Одним із напрямків діяльності Фонду є проведення освітніх заходів. Їхньою метою є висвітлення проблеми збереження історичних пам’яток, зокрема, старих кладовищ, які є не лише важливим джерелом інформації, але і невід’ємним елементом культурно-історичної спадщини України.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео