Віра Олександрович

Наслідки карантину: Тернопільщина втратила майже 2 тисячі підприємців

closed

Для розвитку бізнесу на Тернопільщині карантин – не перешкода. Такий висновок зробили у Головному управлінні Державної податкової служби (ДПС) в області.

Хоча припинили державну реєстрацію за цей період аж 1 тисяча 833 платники податків.

- За час дії карантинних заходів на Тернопільщині зареєстрували та взяли на облік 2 тисячі 608 суб’єктів підприємницької діяльності, - уточнює начальник Головного управління ДПС в області Іван Пунько. - Такі дані містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань.

Посадовець зазначив, що більшість із новостворених осіб – представники малого бізнесу. Адже приватними підприємцями за цей період зареєструвалися 2 тисячі 159 фізосіб. Окрім того, господарську діяльність зареєстрували 449 юридичних особи.

- Упродовж карантину припинили державну реєстрацію 1 тисяча 833 платники податків, зокрема, 71 юрособа і 1 тисяча 762 підприємці, – деталізує Іван Пунько. - Проте загалом спостерігається позитивна динаміка до збільшення охочих займатися підприємництвом.

На думку очільника податкового відомства краю, цьому неабияк сприяє можливість зареєструвати свою підприємницьку діяльність онлайн.

- Саме електронні сервіси податкової служби - як уже діючі, так і нові створюють передумови для розвитку бізнесу, надають йому можливість подавати звітність, не виходячи із дому, перевіряти сплату своїх платежів, наявність податкового боргу тощо, – наголошує він.

До слова, як повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) в області, на початку вересня на обліку в державних податкових інспекціях ГУ ДПС в області перебували 59 тисяч 158 основних платників податків: 24 тисячі 37 - юридичних осіб і 35 тисяч 121 приватний підприємець. Порівняно з аналогічним періодом 2019-го їхня кількість зросла на 744 і 691, відповідно.

Фото із відкритих джерел        

Вибір читачів за тиждень

Відео