Орест Сарматський

Гордість Тернопільщини увійшла до Національного переліку нематеріальної культурної спадщини України

1-1-1 (Copy)

Відбулося чергове засідання Експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики України.

Як повідомляється, за підсумками засідання Експертна рада рекомендувала Міністерству культури та інформаційної політики України включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини 5 елементів, серед яких «Культура приготування українського борщу».

Окрім культури приготування борщу, до Національного переліку увійдуть технологія створення клембівської сорочки «з квіткою», Великоднє гуляння «Водити Володара» в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області, борщівська народна вишивка, Карпатське ліжникарство.

Нагадаємо, у серпні МКІП включило до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини 3 елементи Звичай виконувати танець Аркан з Ковалівкою в Печеніжинській ОТГ, мистецтво виготовлення звукової глиняної забавки «Валківський свищик» та технологію виготовлення «воскових» вінків на Вінниччині.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео