Дарія Шевченко

У Тернополі розпочав роботу оновлений склад міської ради (відео)

Сьогодні, 18 листопада в Українському домі «Перемога» відбулась перша сесія Тернопільської міської ради 8-го скликання. Участь у засіданні взяли 42 депутати від шести політичних сил: «Свобода», «Сила людей», «Порядок. Відповідальність. Справедливість», «Слуга народу», «Європейська Солідарність» та «За майбутнє». 

Представник останньої Рустам Ергешов подякував виборцям за довіру та запевнив, що від сьогодні їхня команда починає працювати над програмою, яку раніше презентували.

– Я хочу подякувати всім виборцям які проголосували за нас, ми точно не підведемо і будемо працювати далі над впровадженням нашої програми «Тернопіль – місто майбутнього: 100 кроків». Також хочу подякувати команді яка працювала над збором цієї проблематики, – сказав Рустам Ергешов.

Усіх депутатів розподілили в певні комісії, які вирішуватимуть питання різних сфер життєдіяльності. Зокрема, Андрій Цибульський поділився, що він є членом однієї з них та займатиметься станом житлово-комунального господарства у Тернополі.

– У нас є багато ідей з якими ми йшли в раду на вибори  і хочемо їх тут реалізовувати. Я увійшов в комісію житлово-комунального господарства. Вважаю, що це одна з ключових комісій для Тернопільської міської ради, тому що вона поєднує в собі питання життєдіяльності міста, а саме стан інфраструктури, екологічні питання. Стан ЖКГ у нашому місті останнім часом покращився, проте є ще не на тому рівні, на який заслуговують тернополяни, – поділився Андрій Цибульський.

Депутатка Любов Вовк, яка за сумісництвом і голова Жіночого руху на Тернопільщині, буде в складі комісії з гуманітарних питань.  Також вона зауважила, що порівняно з минулими роками, цього року найбільше дотримано гендерної рівності у міській раді.

– Я подала заяву на вступ в комісію з гуманітарних питань, оскільки наша програма стосується багатьох соціальних питань, я також очільниця Жіночого руху «За майбутнє»  в Тернопільській області. Я хочу, щоб більшість питань, які стосуються жінок, якраз могли розглядатись комісією з гуманітарних питань, – розповіла Любов Вовк.

Міський голова Сергій Надал побажав новообраним депутатам наснаги та не забувати, що всі вони об’єднались заради спільної мети – добробуту тернополян.

– Завдання новообраного депутатського корпусу у цей непростий час  – об’єднатись заради розвитку міста, заради захисту та допомоги тернополянам. Вам потрібно налаштуватись на легку але конструктивну працю. Вам потрібно зрозуміти, що вибори вже позаду, і сесійна зала має стати місцем для прийняття рішень а не майданчиком для піару, – сказав Сергій Надал.

Під час сесії обранцям вручили посвідчення депутата.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео