Віра Олександрович

Переможців виборів на Тернопільщині відправили «на гальорку» (фото, відео)

Президія_нова

Перша сесія Тернопільської обласної ради 7-го скликання зібралася сьогодні, 25 листопада. Новообрані депутати зібралися о 10.25 у конференцзалі будівлі, що на вулиці Грушевського, 8.

І вже о 12.00 у залі почали явно проявлятися речі, що свідчать про негаразди і незгоди, яких слід очікувати у цій каденції найвищого представницького органу краю.

[embed]https://youtu.be/RKTwj_ngf1Q[/embed]

- Ніхто із нас не вічний. Залишайтеся людьми. Пам’ятайте про ті обіцянки, які були на ваших бігбордах, - сказав владика Тихон (ПЦУ), благословляючи політиків. – Пам’ятайте, ми всі – тимчасові гості в цьому світі…

Тихон
Тихон

Нагадаємо, у складі ради тепер - представники 6-ти партій: «Європейська Солідарність», «Свобода», «За майбутнє», «Слуга народу», «Батьківщина» і «Довіра». Серед обранців жителів Тернопілля є: бізнесмени, аграрії, банкіри, медики, чиновники, освітяни і навіть тимчасово не працюючі. Серед них сьогодні й оберуть голову обласної ради та його заступників. Причому це, вочевидь, будуть не представники партії-переможця виборів на Тернопільщині - «Європейської Солідарності». Без посад залишаться і «батьківщинівці».

Сесія1
Сесія1

Що цікаво, у засіданні беруть участь 62 депутати із 64-х, які отримали мандати. На першу сесію не прийшли Ігор Жмінка («Слуга народу») і Василь Ференц (ВО «Батьківщина»). Про причини відсутності голова обласної ТВК Галина Щигельська не повідомила.

Щигельська
Щигельська

Втім, незгоди між фракціями вже помітні. Під час голосування за тимчасовий Регламент ради (щодо процедури виборів голови і його заступників) голоси показово розділилися. Представники партій «Європейська Солідарність» і «Батьківщина», яких у цій каденції посадили на два останніх ряди у залі, або «утрималися», або голосували «проти». Ба більше, керівник обласної організації «Батьківщини» Василь Деревляний навіть відмовився подавати кандидатуру у тимчасову президію сесії. Тож у неї ввійшли: Любомир Білик («ЄС»), Михайло Головко («Свобода»), Володимир Болєщук («За майбутнє»), Ігор Сопель («Слуга народу».

Сесія2
Сесія2

Отже, все свідчить про те, що в облраді 7-го скликання складеться унікальна більшість: «Свобода»+«Слуга народу»+«За майбутнє»+«Довіра», тобто 13+12+8+6=39. І у крісло голови сяде Михайло Головко, який так цього прагнув… Кореспондент «Терену» стежить за ходом засідання, яке наразі триває. Про подробиці сесії читайте згодом.

Фото з трансляції сесії на сайті облради

Вибір читачів за тиждень

Відео