Оксана Бучко

Тернополяни можуть сподіватись на відкриті школи та садочки під час зимового локдауну

103445-1_large

Ймовірні дати повного локдауну в країні можуть припасти на грудень-січень і навіть розпочатись уже з 7 грудня. Тернополяни у цей час можуть розраховувати на роботу садочків та шкіл у звичному режимі.

Про те, що навчальні заклади продовжать роботу у звичному режимі навіть під час жорсткого новорічного карантину зазначив член Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук в інтерв’ю виданню «Телеграф». Натомість їх робота пройде в штатному режимі з плановими канікулами. А на карантин закриватимуть не під час визначених дат локдауну, а коли  в групі або навчальному закладі буде певний відсоток випадків зараження COVID-19.

У той же час, Уряд обговорює кілька варіантів впровадження локдауну, пише УП. Перший -  із 25 грудня до 17 січня, інший – вже із 7 до 20 грудня. Остаточне рішення прийматимуть на основі аналізу результатів карантину вихідного дня, який підприємці назвали безрезультативним підходом щодо боротьби із захворюваністю, зате ефективним у знищенні малого та середнього бізнесу. Більше того, тернопільський підприємець Тарас Ковальчук додає, що йому вдалось виграти багато протоколів, складених поліцією на бізнес. Він задає зустрічне запитання про те, чому не складають протоколи на безрезультативні дії та хибні рішення влади в умовах боротьби з пандемією.

-Навесні всіх закрили на два тижні на карантин, який продовжився 2,5 місяці, - пише Тарас Ковальчук. - При цьому було багато обіцянок, ще більше обмежень. Думаю всі памятають, як потім один з очільників заявив, що в парки забороняли, бо треба було людей налякати. Потім були зони, обмеження руху потягів, обмеження знову наших прав та свобод! Це все відбувалось при 10-100-500 хворих на день на всю державу. Зараз маємо десятки тисяч інфікованих на день і все працює, те що раніше не працювало. Наступного тижня у ВР будуть слухати? чи був ефективним карантин вихідного дня. Ну і знову будуть робити - точно обмеження! А тепер питання, дуже багато кроків були лишніми, дуже багато було помилок! Люди заплатили за це своїм здоровям (нерви, стреси та ін.), грошима та іншими ресурсами! А тепер питання, хто з чиновників поніс покарання за хибні кроки? Чому, коли пишуть протокол, то я йду в суд і доказую свою правоту, а потім якщо суд визнає, що протокол недійсний, то за це знову ж таки ніхто не  несе відповідальність за свої хибні дії! Чому в Україні відповідальність несуть тільки прості люди, але не чиновники? Якщо б пару заплатили фінансово компенсацію за свої абсурдні дії, то думаю інші задумались! А так нажаль ми полігон для експериментів. Також вангую, до 25 грудня нас потримають, бо треба зібрати податки, а потім будуть пробувати усіх закрити до 14-19 січня.

Про те, як очільник Тернопільщині долучився до боротьби з пандемією у сумнівний спосіб  «Терен» писав ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео