Віра Олександрович

Обранців Тернопільщини навчили правильно тиснути на кнопки (фото, відео)

Президія

Уже 2-ге засідання 1-ї сесії Тернопільської обласної ради 7-го скликання відкрили сьогодні, 3 грудня. Почати роботу депутати планували о 10 годині, але зібрання традиційно затрималося майже на годину.

Нагадаю, рішення про роботу прийняли на погоджувальній раді, засідання якої 1 грудня провів новообраний голова найвищого представницького органу краю – свободівець Михайло Головко. Також під час цього зібрання йшлося про порядок денний 2-го засідання. Зокрема, політики хотіли розглянути питання про кількість і склад постійних комісій обласної ради, а згодом - інші важливі питання. Причому кілька пунктів додали відразу на початку засідання, наголосивши на їхній терміновості.

[embed]https://youtu.be/slHVun9zx98[/embed]

Утім, почати довелося не з цього, а з навчання. Обранцям Тернопільщини мусили розповісти, як слід користуватися системою «Віче» і налагодити всі технічні моменти. На це витратили чимало часу. Фактично депутати прослухали цілу лекцію про те, як користуватися карточкою і натискати необхідні кнопки. Власне, це було не зайвим, адже склад ради цього разу суттєво оновився. Чимало людей у залі досі не вміли користуватися електронною системою голосування

Головко
Головко

Після цього голова облради Михайло Головко оголосив про створення 6-ти фракцій: «Свобода» (уповноважений представник – Марія Чашка), «Слуга народу» (Ярослав Захарків), «За майбутнє» (Олег Боберський), «Довіра» (Ігор Гайдук), «Європейська Солідарність» (Степан Барна) і «Батьківщина» (Василь Деревляний).

Нагородження
Нагородження

Згодом відбулася приємна подія - Голова обласної ради Михайло Головко вручив грамоти Верховної Ради України. Їх отримали: - керуючий справами виконавчого апарату Борщівської районної ради 7-го скликання Тернопільської області Павло Андрушків; - Великокусковецький сільський голова Лановецького району (2006-2017 рр.) Валерій Власюк.

Сесія1
Сесія1

Наразі засідання триває. Кореспондент «Терену» стежить за його перебігом. Про подробиці сесії читайте згодом. До слова, 1-ше засідання сесії облради відбулося 25 листопада. Тоді обрали голову обласної ради і його заступників, а також депутати визначилися із керівником постійної бюджетної комісії. Ним став Олег Щиголь - представник партії «Довіра».

Фото і відео з трансляції сесії на сайті облради

Вибір читачів за тиждень

Відео