Віра Олександрович

Усі гроші на Тернопільщині довірили Олегові Щиголю (фото, відео)

Нова_президія

Комісію із питань бюджету терміново утворили на 1-й сесії Тернопільської обласної ради. Окрім того, на постійній основі обрали її головою Олега Щиголя із фракції партії «Довіра».

Нагадаю, ця посада – єдина, де голова депутатської комісії отримує зарплату. Про назви і склад інших комісій політики пообіцяли домовитися вже на наступному засіданні. Про дату його проведення очільник ради Михайло Головко повідомить додатково.

Головко
Головко

Нагадаємо, перша сесія Тернопільської обласної ради 7-го скликання відбулася сьогодні, 25 листопада. Новообрані депутати зібралися о 10.25 у конференцзалі будівлі, що на вулиці Грушевського, 8. Закрили це засідання о 18.30. Коли у залі вже майже не було депутатів від опозиції – з фракцій «Європейської Солідарності» і «Батьківщина».

Щигельська
Щигельська

У порядку денному було кілька важливих питань. Зокрема, голова обласної ТВК Галина Щигельська поінформувала присутніх про підсумки і результати виборів. Згодом депутати перейшли до рутинної роботи і розглянули такі питання: - «Про обрання тимчасової президії Тернопільської обласної ради сьомого скликання»; - «Про регламент першої сесії Тернопільської обласної ради сьомого скликання щодо обрання голови Тернопільської обласної ради, першого заступника, заступника голови та вирішення інших питань порядку денного»; - «Про обрання секретаріату Тернопільської обласної ради сьомого скликання»; - «Про обрання лічильної комісії Тернопільської обласної ради сьомого скликання»; - «Про обрання голови Тернопільської обласної ради сьомого скликання»; - «Про складання головою Тернопільської обласної ради присяги посадової особи місцевого самоврядування»; - «Про присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування голові Тернопільської обласної ради»; - «Про умови оплати праці голови Тернопільської обласної ради сьомого скликання»; - «Про обрання першого заступника та заступника голови Тернопільської обласної ради сьомого скликання»; - «Про присвоєння рангу посадової особи місцевого самоврядування першому заступнику і заступнику голови Тернопільської обласної ради сьомого скликання».

Сесія1
Сесія1

Закривати засідання мало якраз питання про формування постійних депутатських комісій і обрання їхніх голів. Утім, година вже була надто пізня. До того ж, багатьох депутатів не вистачало. Через це вирішили таку важливу справу перенести на наступне засідання. Із бюджетною вирішили не тягнути лише тому, що ситуація нині складна. Мовляв, на тлі епідемії коронавірусу деякі питання про розподіл коштів треба буде ухвалювати в терміновому порядку.

Сесія2
Сесія2

Варто зауважити, що всі голосування відбувалися поіменно. Лічильній комісії за чергою доводилося називати імена всіх депутатів і записувати результат. Це суттєво затягувало процес, оскільки система «Віче» ще не була налаштована на карточки нових депутатів.

Лічильна комісія
Лічильна комісія

До речі, участь у 1-му пленарному засіданні брали народні депутати Іван Чайківський, Ігор Василів і Микола Люшняк. Власне, партія останнього – «отримала» сьогодні бюджетну комісію як сатисфакцію за приєднання до більшості, що утворилася у складі «Свободи», «За майбутнє» і «Слуги народу». 

Фото з трансляції сесії на сайті облради

Вибір читачів за тиждень

Відео