Орест Сарматський

Професору-письменнику на Тернопільщині присвятили виставку

f04bd22f0994420640b0ad33ea834387 (Copy)

У Борщівському обласному краєзнавчому музеї працює книжково-ілюстративна виставка, присвячена пам’яті Олександра Астаф’єва.

Як повідомляє пресслужба обласної ради, у кінці жовтня відійшов у вічність наш земляк, професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор філологічних наук, перекладач, поет Олександр Астаф’єв.

- У Борщівському обласному краєзнавчому музеї розгорнута книжково-ілюстративна виставка «Прощальний акорд Олександра Астаф’єва» приурочена світлій пам’яті письменника. Його співпраця з музеєм тривала не один рік. У музеї створений фонд поета, в якому є друкована продукція про автора, фото з сімейного архіву, поетичні збірки, дослідницькі праці про письменників-емігрантів, монографії, переклади, рецензії, книги під його редагуванням, окремі статті та інші, - йдеться у повідомленні.

Олександр Астаф’єв - упорядник і редактор низки наукових, художніх і перекладних видань, автор поетичних збірок, низки монографій і літературознавчих книг, член Національної спілки письменників України (1992), член Міжнародної асоціації україністів (1986), член вашингтонського відділення Міжнародного Пен-Клубу (2008), НТШ (2018). Лауреат літературних премій імені Бориса Грінченка (1995), Михайла Коцюбинського (2001), Всеукраїнської літературної премії імені братів Богдана та Левка Лепких (2009), Міжнародної премії в галузі художнього перекладу імені Остапа Грицая (2010), імені Якова Гальчевського (2020), імені Вільгельма Маґера (2020).

Його поезії перекладено англійською, німецькою, французькою, болгарською, польською, російською, білоруською, грузинською та іншими мовами, а переклади розміщено  в низці збірників, хрестоматій та антологій.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео