Оксана Бучко

Тернополянам на замітку: дати посиленого зимового карантину

unnamed

Офіційні дати посиленого карантину уже відомі тернополянам. Раніше говорили про дати з кінця грудня, проте локдаун відтермінували. Його планують ввести після Різдва.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Уряду, пише УП.

– У результаті переговорів було прийнято рішення про те, що з 8 по 24 січня наступного року включно в Україні будуть запроваджені посилені карантинні обмеження. Назвемо їх «зимові канікули заради безпеки».

Так звані канікули передбачають заборону роботи кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на виніс), кінотеатрів, театрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів. Не працюватимуть і торговельно-розважальних центрів (дозволятиметься торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією). Буде діяти заборона торгівлі непродовольчими товарами, а також скасують будь-які розважальні, спортивні чи культурні масові заходи. На канікули відправлять всі заклади освіти, крім дитячих садочків.

Із обмеженнями помаранчевої зони продовжить працювати громадський транспорт, аби люди могли їздити на роботу на ті підприємства, що працюватимуть в період посиленого карантину. Також працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі, повідомили в обласному лабораторному центрі. 

Про те, що думають тернополяни про локдаун, читайте ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео