Олеся Поліщук

Три храми з Тернопільщини увійшли в список найвеличніших готичних соборів України

Лосяч
Три храми, розташовані на території Тернопільської області, увійшли до десятки готичних та неоготичних соборів України, які вражають своєю величчю. Підготував добірку travel24. Відкриває десятку костел святого Антонія Падуанського (Лосяч, Тернопільська область). Цей храм був зведений у 1889 році із тесаного каменю й не був потинькований. Фактура кам’яних стін додає церкві віку й робить її схожою на середньовічні будівлі.

Лосяч
Лосяч

Другий у «рейтингу» – костел Різдва Пресвятої Діви Марії (Жабинці, Тернопільська область). Дехто називає храм у Жабинцях одним із найгарніших на Тернопіллі. Важко не погодитись – споруда дійсно вражає. Збудували його у 1860 році на кошти Казиміра Городиського.

Жабинці
Жабинці

Третій об’єкт – костел Матері Божої Святого Розарія і Святого Станіслава (Чортків, Тернопільська область). Це фантастична споруда, яка захоплює своїми масштабами та красою. Його звели на початку 20 століття на місці домініканського собору збудованого у 1610 році. Архітектором споруди був видатний архітектор Ян Сас-Зубжинський, скульптури храму виконали відомі майстри Чеслав Стовп і Діаман Станкевич.

Чортків
Чортків

Фото з ua.igotoworld.com, prolviv.com, zbruc.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео