Прокуратура виявила чимало порушень в утриманні в’язнів чортківської тюрми

140502342_3816526711743610_7740074911669853558_o

Працівники Тернопільської обласної прокуратури при перевірці чортківської в’язниці знайшли чимало грубих порушень. Зокрема відсутність цілодобового чергування медиків, неналежне забезпечення окремими кабінетами для медичного огляду та недотримання огляду новоприбулим засудженим.

Працівники прокуратури з’ясували, що у Чортківській міській медичній частині №26 фактично не передбачено цілодобове чергування медпрацівників. Воно відбувається лише упродовж робочого дня, а в позаробочий час, у разі погіршення стану здоров’я в’язнів, немає можливості вчасно надати необхідну допомогу ув’язненим.

Більше того, у в’язниці немає окремого інфекційного ізолятора для хворих з кишковими інфекціями, окремої палати-ізолятора для тримання осіб з психічними розладами, туберкульозного та фізіотерапевтичного кабінетів, приміщення очікування прийому.

За результатами виявлених обласною прокуратурою порушень до дисциплінарної відповідальності притягнуті службові особи установи, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео