На цвинтарях Чорткова працюють арбористи

DSC_1125

Комунальне підприємство «Ритуальна служба», котре опікується благоустроєм всіх кладовищ громади, займається вирішенням проблеми великих дерев на цвинтарях. Деревам, висота яких сягає декілька десятків метрів, не місце на кладовищах, тож для їхнього безпечного коронування та зрізки підприємство замовило послуги арбористів із Івано-Франківська. 

Варто зауважити, що вирубка дерев на кладовищі відрізняється складністю: при виконанні робіт необхідно забезпечити повне збереження пам'ятників і огорож. Видалення дерев на кладовищах проводиться із застосуванням альпіністського спорядження.

Ціна навіть найменшої помилки або неакуратно скинутої гілки може бути дуже висока, навколо знаходяться огорожі, пам'ятники та інші дорогі надмогильні споруди. Якщо доводиться зрізати аварійне дерево – складність зростає в рази. Саме тому такі роботи достатньо дорого вартують. Для прикладу, за коронування та зрізку дерев на кладовищі по вул. Січових Стрільців з бюджету громади заплатять 49 500 грн платників податків.

DSC_1131
DSC_1131

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео