Історична подія: депутати міськради затвердили новий генеральний план Чорткова

unnamed

На восьмому пленарному засіданні відбулась направду історична подія – депутати  Чортківської міської ради проголосували за затвердження нового генерального плану міста Чорткова. Це стратегічний документ, у якому окреслено розвиток міста на найближчі десятиліття. Йдеться про просторовий розвиток міста, розміщення основних об’єктів, збереження історико-культурної спадщини, збереження зелених зон, парків, створення зон охорони пам’яток історії та природи, розміщення важливих об’єктів і т.д.

Головною причиною початку виготовлення нового генерального плану Чорткова у 2017 році стало те, що містобудівна документація, якою користувались досі, датується ще 1973 роком. Отже, вона вже давно стала застарілою та неактуальною. Генеральний план пройшов усі відповідні етапи погодження, розроблявся відповідно до усіх чинних державних та будівельних норм, пройшов громадські обговорення та отримав позитивний державний висновок у Києві.

Оскільки генеральний план є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території, забезпечення соціально-економічного, комплексного розвитку міста, до його розроблення підійшли максимально відповідально. Документ, за яким Чортків буде жити та розбудовуватися, розробили спільно Чортківська міська рада та державний науково-дослідний інститут проектування міст «ДІПРОМІСТО» ім. Ю.М.Білоконя.

Генплан передбачає комплексний містобудівний розвиток, а саме:

  • обґрунтування майбутніх потреб та визначення переважних напрямів використання територій;
  • обґрунтування розподілу земель для містобудівних потреб за цільовим призначенням;
  • визначення і раціональне розташування територій житлової та громадської забудови, промислових, рекреаційних, природоохоронних, оздоровчих, історико-культурних та інших територій та об’єктів;
  • набуття підстави для правового оформлення меж міста, планів зонування території та земельно-господарського устрою, ведення містобудівного кадастру.

Строк дії генерального плану не обмежується, а зміни до нього можуть вноситися один раз на п’ять років.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео