У районній лікарні на Тернопільщині зможуть пересаджувати органи

151263783_250748846658073_6038473815428256146_n

Теребовлянська районна лікарня має сучасний 64-зрізовий томограф з 3D-моделюванням. І це далеко не єдина гордість закладу. Ще кілька років тому приміщення було більше схоже на руїни, ніж на лікарню. А сьогодні завдяки сумлінній та наполегливій праці керівника – це сучасний медичний заклад.

– Одразу видно, де є хороший, добрий господар, що керівник на місці. І те, що ми бачили раніше, те, що нам показали, що було зроблено за останні 6 років, це реально вражає. Лікарня закупляє нове обладнання за свої зекономлені кошти, за свої зароблені кошти, і дуже приємно, що нове обладнання закуплене, а нові операційні будуть відкриті найближчим часом, – висловив свої враження від лікарні Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради («За майбутнє»).

Щоб створити заклад такого рівня довелося прикласти чимало зусиль, залучали меценатські кошти, партнерські програми. І це дало результат. Новий ремонт, сучасні палати, якісне обладнання, власна високоточна лабораторія.  В акушерсько-гінекологічному відділені: джакузі, 3D УЗД та кнопки виклику персоналу. На черзі відкриття двох операційних з найновішим обладнанням.

– Оснащені вони відповідно до усіх норм і стандартів, які є на сьогоднішній день і існують у світі. Створена система приточно-витяжної вентиляції і так званого ламінарного потоку, який створює позитивний тиск над операційним столом, – розповідає Михайло Никеруй, директор КНП «Теребовлянська центральна районна лікарня». – Можна проводити різної складності оперативні втручання, включаючи пересадки шкіри та пересадки органів. Тобто ми готові до будь-яких оперативних втручань, які на сьогоднішній день можуть бути в медичній практиці. 

Сьогодні лікарня розрахована майже на півтори сотні ліжкомісць. Лікуватись сюди приїжджають не тільки жителі району, чи Тернопільщини, а й з сусідніх областей.

– Дякуючи головному лікарю, який ось уже 7 років перебуває на посаді, – це Михайло Степанович Никеруй, який дуже багато доклав зусиль, сил, вигравав багато грантів, залучав спонсорські кошти, організовував працівників, щоб зробити такий прекрасний заклад, – зазначила Алла Стечишин, заступниця голови Теребовлянської міської ради («За майбутнє»).

У медзакладі діє приймальнo-діагностичне, терапевтично-неврологічне, хірургічно-травматологічне, акушерсько-гінекологічне, інфекційне та педіатричне відділення. У кожному з них є все необхідне для комфортного перебування та лікування пацієнтів.

Вибір читачів за тиждень

Відео