Оксана Бучко

У тернопільській бібліотеці іноземні мови вивчають діти, молодь і ті, кому за 60

11

Кілька варіантів вивчення іноземних мов пропонують у Тернопільській обласній бібліотеці для молоді (вул. Нечая, 29), усі вони - різні. Вивчають у закладі англійську, німецьку та польську мови безкоштовно, крім інтенсивних курсів. Усе, що потрібно бажаючим - оформити читацький квиток, що коштує 30 гривень (дітям до 9 років включно – 15).

- У бібліотеці діє інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку для майбутніх лідерів», заснований за підтримки Посольства США в Україні у 2005 році, - розповідає завідувачка сектору документів іноземними мовами та координаторка центру Оксана Гуменюк. - Наш центр є місцем для проведення різноманітних заходів, мета яких – спілкування між українцями й іноземцями. Ми пропонуємо тернополянам безкоштовні курси з вивчення англійської мови. Після січневих канікул у центрі відновився розмовний англійський клуб (English Speaking Club), який відбувається щовівторка о 17:00. У клубі відвідувачі грають в настільні ігри, переглядають відео, обговорюють статті та актуальні теми сьогодення».

Завідувачка додає, англійську мову в бібліотеці можуть вивчати як дорослі, так і діти. Для маленьких тернополян віком 6-8 років щосереди о 15:00 проводяться заняття англійської мови в інтерактивній формі. Для дорослих є англійська мова для початківців – щочетверга о 17:00. Крім того, щочетверга о 12:00 є окрема група для початківців для людей віком 60 років та старше.

У бібліотеці можна вивчати і німецьку мову. Зараз триває набір у нову групу німецької мови для початківців, інтенсивний курс. Заняття розпочнуться з 1 березня і відбуватимуться щопонеділка з 17:00 до 19:00. На курсі передбачено 30 занять, вартість – 500 грн./курс. Крім того, у п’ятницю о 16:00 діє клуб німецької мови середнього рівня, який є безкоштовним. Відвідувачі вивчають граматику, обговорюють розмовні теми, вивчають нову лексику та говорять про Німеччину.

Також зараз триває набір на інтенсивний курс польської мови для початківців. Заняття будуть двічі на тиждень (понеділок та середа о 17:30). Тривалість занять – 3 місяці. Всього передбачено 24 заняття. Перше заняття відбудеться 1 березня. Реєстраційний внесок за курс – 200 грн. Кількість місць – обмежена (10-12 осіб).

- Хто має бажання приєднатися до нової групи, приходьте у бібліотеку та записуйтесь.

Окрім інтенсивного курсу, існують ще безкоштовні заняття з вивчення польської мови. Всі охочі з базовими знаннями польської мови можуть відвідувати заняття для середнього рівня у четвер о 17:00 та в неділю о 12:00. Окремо існує група для початківців у неділю о 16:00. Нагадуємо, перелічені вище заняття польської мови є безкоштовними, достатньо мати читацький квиток бібліотеки на 2021 рік.

За додатковою інформацією можете телефонувати у бібліотеку за телефоном: +38 068 912 16 68.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео