Захоплення заручників у Тернопільському міськрайонному суді - це лише навчання (фото)

DSC01910

До виконання службових завдань за призначенням готові і поліцейські, і працівники служби судової охорони Тернопільщини. Адже спільні дії під час звільнення заручників у залі суду, під час масових заворушень та порушень громадського порядку під час судових засідань - ці та інші ситуації відпрацьовували під час спільних тактико-спеціальних  навчань працівники поліції, служби судової охорони й Національної гвардії. Учасники зустрічі відпрацьовували ситуації, які найчастіше виникають під час судових засідань, адже основне завдання силовиків - безпека оточуючих.

Про це повідомляє Досьє 102.

- Під час розгляду резонансних справ розглядалося ситуаційне завдання щодо блокування автомобіля, який здійснює конвоювання, розблокування шляхів для доступу, дії Нацгвардії, поліції та судової охорони, - розповів заступник начальника територіального управління служби судової охорони у Тернопільській області Ігор Кучер.

Одне з важливих питань, яке відпрацьовувалося учасниками тактико-спеціальних навчань, це робота з населенням. Неодноразово в приміщення суду відвідувачі намагалися пронести заборонені предмети. Тому ретельний контроль проходження допущених до судового засідання учасників процесу - завдання першочергове. У разі потреби охоронці готові забезпечити порядок під час розгляду справ та недоторканність приміщень суду.

Нагадав особовий склад і правила поводження у разі виникнення пожежі та відпрацював моменти масової евакуації людей.

- Як висновок, можу запевнити, що всі взаємодіючі підрозділи поліції, гвардії та судової охорони показали високий рівень підготовки та спроможність виконувати завдання за призначенням, - наголосив він.

DSC01921
DSC01921

DSC01900
DSC01900

DSC01878
DSC01878

DSC01888
DSC01888

Нагадаємо, днями у мережі з'явилося відео під назвою «У Тернопільському міськрайонному суді захоплено заручників! Працюють спецслужби (6 березня 2021)». Тож, як виявилось згодом, оперативники проводили відпрацювання, щоб у майбутньому запобігти лиху. Фото: Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео