Віра Олександрович

Громадам у нас непогано живеться, впевнений головний податківець Тернопільщини

Яцина2

Місцеві бюджети на Тернопільщині вже отримали майже 1,2 млрд грн. І цей показник – значно вищий за торішній.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 3-х місяців 2021-го до місцевих бюджетів Тернопілля платники податків перерахували 1 млрд 174,2 млн грн, - каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Порівняно із січнем-березнем торік сплата зросла на 151,7 млн грн, або на 14,8%. Індикативні показники вдалося виконати на 105,4%. Відтак додаткові надходження склали 59,7 млн грн.

Серед платежів, яких для ОТГ надійшло найбільше, – податок на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиний податок, плата за землю, податок на нерухоме майно.

- Так, цьогоріч у І-му кварталі з офіційних доходів жителів місцеві бюджети отримали 781 млн грн ПДФО, що на 113,8 млн грн більше, ніж торік, - додає очільник податкового відомства краю. - А це – належне фінансування соціальних програм, забезпечення соціально-культурної сфери тощо.

Посадовець також поінформував, що представники малого бізнесу перерахували 199,9 млн грн єдиного податку, а це - на 12,3 млн грн більше, ніж за відповідний торішній період. Плати за землю надійшло 90 млн грн, а це – «плюс» 7,4 млн грн до показників січня-березня 2020 року.

- Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 24 млн грн, - уточнює головний податківець Тернопільщини. - Отже, приріст до показників І-го кварталу 2020-го склав 3,6 млн грн.

До речі, лише впродовж березня 2021 р. платники податків спрямували до місцевих скарбниць 386,5 млн грн. Порівняно із трьома місяцями минулого року надходження зросли на 69,7 млн грн, або «плюс» 21,6%.

Фото надане Відділом пресслужби ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео