Дарія Шевченко

Жителі Тернопільщини зробили свій внесок в озеленення планети (фоторепортаж)

борщів (2)

У громадах Тернопільщини продовжують проводити толоки та висаджувати дерева. Зокрема, така акція пройшла у Шумській громаді. Там небайдужі жителі разом з депутаткою Шумської міської ради від партії «За майбутнє» Світланою Скибіцькою прибрали смугу вздовж дороги Кременець-Шумськ. Таким чином зібрали дві вантажівки сміття.

- Прибрали сміття на придорожній смузі біля сіл Кордишів, Новостав, Соснівка, Цеценівка, Людвище і Вілія. Працювали від ранку до вечора, пройшли 30 кілометрів. Підтримали ініціативу понад 35 мешканців громади. Назбирали багато мішків сміття, завантажили дві вантажівки. Працівники комунального господарства все вивезли. Тепер територія біля траси чиста й охайна - любо проїхатися, - сказала Світлана Скибіцька.

борщів
борщів

У селах Лучка і Миролюбівка, Великоберезовицької громади також організували толоку. Ініціювали роботи з благоустрою староста сіл Володимир Криницький і місцева депутатка Великоберезовицької селищної ради від політичної партії «За майбутнє» Ольга Жирук.

- Приємно працювати всією громадою для спільного блага. Біля своїх домівок люди завжди прибирають, а є загальні території, які потрібно всі разом облагороднювати. Долучаються до робіт у селі працівники соціального центру, школи, клубу, фельдшерка, а також небайдужі односельчани. Щиру дякую усім людям, які дбають про наші села, - зауважила Ольга Жирук.

миролюбівка
миролюбівка

Цікаво, що мешканці Тернопільщини можуть внести посаджене дерево на міжнародну інтерактивну карту, тим саме підтримавши озеленення планети. Такою програмою скористувалась Наталія Оглодана – депутатка Чортківської районної ради.

- Свою магнолію я внесла на міжнародну інтерактивну карту, підтримала озеленення планети. Замовила ще саджанці декоративних і плодових дерев, тож згодом доповню. Біля нашого будинку ми з рідними заклали молодий сад. Уже плодоносять яблуні, груші, сливи, черешні, маємо кущі смородини, малини, аґрусу, 12 декоративних дерев і кущів. Важливо долучатися до збереження довкілля, - сказала Наталія Оглодана (команда Івана Чайківського «За майбутнє»).

оглодана (1)
оглодана (1)

 До покращення довкілля долучились і маленькі бучаччани. Вихованці та педагоги Бучацького ДНЗ «Пролісок» висадили на околиці міста 40 саджанців дуба. Ініціювала таку екоакцію завідувачка дитячого садка, депутатка Чортківської районної ради Тетяна Лукачик.

- Ми з дітками зробили маленький внесок у відновлення екосистеми планети. Дякуємо Бучацькому лісовому господарству за надану можливість висадити дерева, а хорошому нашому приятелю - за саджанці. Ми вже отримали підтвердження про те, що наші дубочки - на карті озеленення. Кожна дитина тепер має своє деревце! Надзвичайні враження. Шкода, що біля садочку не було змоги посадити, але плануємо підготувати ділянку і восени посадимо у нас декоративні кущі, - розповіла Тетяна Лукачик.

бучач2
бучач2

бучач
бучач

Не стояли осторонь медики Великоберезовицької громади. На чолі із депутаткою Великоберезовицької селищної ради Галиною Соколовською працівники первинної ланки медицини долучились до толоки.

- Працівники наших амбулаторій та ФАПів долучилися до толоки - прибрали територію біля свого закладу, насадили квіти. Маємо 7 амбулаторій і понад 20 ФАПів. Медицина не тільки лікує, а й дбає про довкілля. Приємно, коли приходять люди і милуються, як у нас все гарно зроблено. Щиро дякую працівникам нашого закладу, які поміж прийомом пацієнтів знайшли час на поліпшення благоустрою, - сказала Галина Соколовська.

соколовська 2
соколовська 2

соколовська
соколовська

Представники «За майбутнє» продовжують покращувати навколишнє середовище. Про це читайте згодом на «Терені».

Фото зі сторінки «Тернопільщина За Майбутнє»

Вибір читачів за тиждень

Відео