Олеся Поліщук

Один із судів Тернополя припинив відправляти свою поштову кореспонденцію

18101486_303

Тернопільський апеляційний суд припинив відправляти свою поштову кореспонденцію.

У зв’язку з критичною ситуацією, яка склалась із фінансовим забезпеченням діяльності суду в частині відсутності асигнувань на оплату послуг з відправки поштової кореспонденції, з 29 квітня 2021 року припиняється відправка поштової кореспонденції: судових повісток, копій судових рішень, листів, повідомлень, йдеться на сайті суду.

Тому для своєчасного повідомлення про день та час розгляду судових справ громадянам рекомендують при зверненні до суду зазначати засоби зв’язку: офіційні електронні адреси, номери телефонів, використовувати підсистему електронного суду.

Із датою призначення справ до розгляду можна ознайомитись на офіційному вебсайті  Тернопільського апеляційного суду в розділі «Громадянам», підрозділі «Список справ, призначених до розгляду» .

При подачі документів до суду радять подати письмову заяву на отримання судових повісток, повідомлень в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення, вказуючи свій номер мобільного телефону, або заяву із зазначенням електронної адреси для отримання документів. Зразок заяви розміщений на офіційному сайті Судової влади України.

Також можна отримуати копії рішень суду електронною поштою або в канцеляріях суду.

Про відновлення відправки поштової кореспонденції пресслужба Тернопільського апеляційного суду поінформує додатково.

Як повідомляв «Терен», Кременецький районний суд Тернопільської області скаржиться на недостатнє фінансування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео