Орест Сарматський

На українському ринку сирого молока залишається напружена ситуація (Агроновини)

3001 (Copy)

В Україні протягом березня не спостерігалося сезонного збільшення пропозиції молочної сировини, тоді як високі ціни на біржові товари  сприяли запуску і зростанню кількості дрібних і середніх виробничих майданчиків. 

– Така диспропорція попиту і пропозиції тисне на закупівельні ціни сирого молока. У квітні ціни на сировину сільгосппідприємств залишилися без змін до березневих рівнів (на більш-менш стабільному рівні ціни тримаються вже 4 місяці поспіль), – йдеться у повідомленні.

Експерти стверджують, що попит на сировину населення дуже високий. За прогнозами аналітиків, якщо збирачі сировини заплатять за першу половину місяця ті ціни, які обіцяли, то доведеться постфактум збільшити середній рівень квітневої вартості сировини цієї категорії на 0,1-0,2 грн до березня.

Діапазон цін сировини сільгосппідприємств в середині квітня з новою ставкою ПДВ становить 10,10-11,90 грн/кг. Середня вартість молока населення в Україні близько 7 грн/кг без ПДВ.

Джерело: kurkul.com

3002 (Copy)
3002 (Copy)

В Україні стартував сезон спаржі

Херсонські аграрії розпочали збір спаржі та вже готують до відправки перші партії.

Про це повідомляється на сторінці «Gorumet з Любимівки» у Facebook.

Як зазначається, компанія «Агро-Фокус» і бренд «Gorumet з Любимівки» почали відправляти спаржу замовникам.

Цього року сезон спаржі в Любимівці розпочався на два з половиною тижні пізніше, ніж торік – тільки 13 квітня. Через тиждень розпочалося відправлення спаржі замовникам.

Сезон спаржі триватиме 2 місяці, до середини червня.

Джерело: kurkul.com

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео