Віра Олександрович

Обмеження у часі для проїзду пенсіонерів у громадському транспорті у Тернополі скасували з 15 травня (фото)

Штаб1

Пом'якшити деякі карантинні заходи вирішили у Тернополі. Зокрема, обмеження щодо проїзду пенсіонерів у громадському транспорті знімуть уже завтра, 15 травня.

Таке рішення ухвалили на онлайн-засіданні міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 14 травня. Нагадаємо, «Терен» писав, що у місті та області поліпшилася ситуація щодо рівня захворюваності на COVID-19. Позитивні тенденції збереглися. Тим паче, Тернопіль і регіон тепер відповідають «жовтому» рівню епідеміологічної небезпеки.

Паничев1
Паничев1

Тож, заслухавши виступи медиків та інших учасників штабу, учасники засідання вирішили рекомендувати виконавчому комітету відмінити часові обмеження пільгового проїзду пенсіонерів за віком у громадському транспорті Тернопільської міської територіальної громади, встановлені рішенням від 15.03.2021 року. Про це просив особисто Олег Вітрук – начальник міського Управління транспортних мереж та зв’язку.

Вітрук
Вітрук

Це означає, що після прийняття відповідного рішення виконавчим комітетом тернопільські пенсіонери за віком у робочі, вихідні і святкові дні їздитимуть у маршрутках, а також у комунальних автобусах і тролейбусах - безкоштовно і без обмежень у часі, за наявності пільгової «Соціальної карти тернополянина». Нагадаємо, до 15 травня безкоштовно скористатися громадським транспортом Тернополя пенсіонери за віком можуть лише із 10:00 до 16:00.

Штаб2
Штаб2

Окрім того, учасники штабу також вирішили звернутися до Кабінету Міністрів із проханням про внесення змін до постанов КМУ від 22.07.2020 р. за №641 і від 09.12.2020 р. за №1236 про відміну обмежень у перевезеннях пасажирів в міському громадському транспорті, а саме: дозволити перевезення пасажирів в кількості, відповідно до паспорту заводу-виробника у «зеленій» і «жовтій» зонах епіднебезпеки.

Надал
Надал

Втім, міський голова Сергій Надал наголосив: на території Тернопільської громади і надалі будуть посилено контролювати дотримання встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів, що відповідають «жовтому» рівню епіднебезпеки (за Постановою КМУ №1236 від 09.12.2020 р. – прим.).

- Епідемія нікуди не поділася, - зауважує він. – Ми лише пом’якшуємо ті заходи, які вводили у місті додатково, аби зменшити рівень захворюваності. Контроль за дотриманням норм, виписаних на рівні Кабміну, залишається.

Поліція
Поліція

На засіданні Штабу також доручили відділу охорони здоров’я: - звернутися у департамент охорони здоров’я Тернопільської ОДА з клопотанням про зняття статусу госпіталю для надання медичної допомоги пацієнтам із COVID -19 з КНП «Міська комунальна лікарня №3». Це потрібно для забезпечення повноцінного функціонування закладу і можливості отримання коштів від НСЗУ за надані медичні послуги за основними пакетами, зареєстрованими в НСЗУ; - звернутися через департамент охорони здоров’я Тернопільської ОДА до керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня з клопотанням про можливість скорочення ліжкового фонду у закладах охорони здоров’я Тернополя, що надають медичну допомогу пацієнтам із підозрою/підтвердженим випадком коронавірусної інфекції COVID -19.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео