Віра Олександрович

Громади на Тернопільщині хотіли отримати 10 млн грн, а надійшло аж 22

Гривні

Територіальні громади Тернопільщини отримали вдвічі більше податку на прибуток. І це – лише показники за підсумком 4-х місяців 2021 р.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- «Плюс» 52,8% до очікуваних або на 116,7 млн грн більше сплатили суб’єкти господарювання податку на прибуток підприємств до зведеного бюджету України від початку цього року, - кажуть у податковій. - Загалом надходження цього платежу склали 178,2 млн грн. Приріст податку на прибуток підприємств до аналогічного періоду торік склав 42,8 млн грн, або «плюс» 31,6%.

При цьому до державної скарбниці спрямували 156,2 млн грн цього платежу, що на 106,1 млн грн більше, ніж очікували.

- Місцеві бюджети поповнилися на 22 млн грн податку на прибуток, - уточнюють у податковій – При цьому вони додатково отримали 10,6 млн грн, оскільки сплата перевищила прогнозовані показники більш як удвічі.

Загальний фонд зведеного бюджету за 4 місяці отримав 3,1 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій, а це - на 1,5 млн грн більше, ніж сподівалися і на 700 тис. грн більше, ніж торік.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео